www.elllobregat.com
Esparreguera vol una Patum

Esparreguera vol una Patum

Fotonoticia

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
“Conta la llegenda que molt temps ençà, l’aleshores alcalde d’Esparreguera i un seguici de vilatans van anar a robar unes gallines de les quals se’n deia que ponien ous d’or. L’aviram robat pertanyia a un monjo anomenat Llagasta qui descarregaria tota la seva fúria sobre el municipi i els que hi habitaven...”
La Colla de Diables d’Esparreguera presentarà aquest divendres els canvis pensats per la seva organització amb l’objectiu de donar un impuls a la Festa Major. De fet, es vol donar un nou concepte de festa amb foc, equiparable a la Patum de Berga i a l’Akelarre de Cervera, les dues festes de foc més famoses de tota Catalunya.

Portarà el nom de la Llagastada i redefinirà de dalt a baix els actes més populars de la Festa Major de la vila. Dins de la llegenda de la Llagastada s’hi inclouen els actes de sempre, però ara amb un significat que els fa més atractius i els hi dóna més sentit); a més de les novetats d’enguany amb les quals volen sorprendre a tots els vilatans d’Esparreguera i rodalies.

Per a contar la llegenda i presentar el nou format que tindrà la Festa Major d’enguany, els Diables d’Esparreguera faran un espectacle obert el proper divendres 27 de juny a la plaça de la Pagesia d’Esparreguera a les 19.30h. Els assistents comprovaran de primera mà que el foc i la pirotècnia seguiran sent els protagonistes de la majoria d’activitats dels Diables. Però que a més, es buscarà la implicació de la resta d’habitants de la vila amb nous actes.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios