www.elllobregat.com
Seat gradua la primera promoció de F.P Dual

Seat gradua la primera promoció de F.P Dual

Por Lucía Gaudioso
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Els 45 aprenents de la Formació Professional Dual de Seat s’han graduat aquest divendres a l’auditori ubicat a la fàbrica de Martorell
L’escola d’Aprenents de la multinacional Seat està de celebració. I és que aquest divendres al matí han realitzat l’acte de graduació de la primera promoció d’aprenents formats amb el nou model de Formació Professional dual de la companyia. Els 45 graduats, que s’incorporaran a l’empresa amb un contracte indefinit a partir de pròxim dimarts 1 de juliol, han rebut la titulació reconeguda a Espanya pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i també a Alemanya, amb l’aval de la Càmera de Comerç Alemanya per a Espanya. Per a obtenir aquesta doble titulació, els alumnes han superat exàmens d’ambdues institucions.

A l’acte de graduació ha intervingut la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, que ha reconegut l’esforç dels aprenents, ja que “han passat de la il•lusió a la realitat” a més de subratllar que per al Govern, “l’atur juvenil és la nostra principal obsessió”. Per la seva part, Jürgen Stackmann, president del Comitè Executiu de Seat, ha reconegut aquest projecte com a clau per a l’empresa, ja que Seat és “l’únic fabricant automobilístic a Espanya que compta amb un centre de disseny i desenvolupament”. Per tal de participar activament en la formació i la creació de jocs de treballs per als joves, ha continuat el president, “la companyia ha invertit 13 milions d’euros”.

La marca espanyola imparteix la formació professional dual des del curs 2012-13, i és una empresa pionera en la aplicació d’aquest sistema a Espanya. Està basat en el sistema alemán i combina a parts iguals formació teòrica i pràctica al seu propi centre a la vegada que també es realitzen treballs a les plantes de producció de la companyia. Josef Schelchshorn, vicepresident executiu de Recurs Humans, ha insistit en què “la formació dels joves sempre ha tingut una gran tradició a Seat”. Compte d’això són els 1300 aprenents que encara avui formen part de la companyia.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios