www.elllobregat.com
Més de 800 persones participen a la inauguració del Casal de Cultura de Collbató

Més de 800 persones participen a la inauguració del Casal de Cultura de Collbató

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
La Biblioteca serà el primer servei municipal que es podrà utilitzar al nou Casal de Cultura de Collbató
Collbató ja té el nou Casal de Cultura de la ciutat després de la inauguració celebrada aquest cap de setmana. Més de 800 persones van voler participar als actes que es van organitzar i que tindria el seu punt àlgid al migdia amb el tall de la cinta que obria oficialment les portes del nou centre. L’alcaldessa de Collbató, Ana Úbeda, els representants de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat, a més, d’altres alcaldes anteriors del municipi van ser els encarregats d’inaugurar el Casal de Cultura. “És molt gratificant poder inaugurar de manera definitiva aquest equipament, aquest cop sí, amb tots els elements necessaris per acomplir amb la funció per a la qual va ser pensat fa trenta anys: ser el referent i el lloc de trobada de tots els collbatonins i collbatonines”, va dir Ana Úbeda.

Amb 2.000 m2 de superfície, el casal disposa d’espais per a acollir serveis com la biblioteca municipal, que passa a integrar-se a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona o el Casal d’Avis Sant Corneli a més de posar a disposició del teixit associatiu i dels veïns i veïnes una sala d’actes amb capacitat per a un centenar de persones, un espai d’exposicions i aules de reunions per a exposicions, tallers o cursos.

La nova biblioteca és el primer dels serveis municipals dels que es poden gaudir al Casal de Cultura. Aquest espai, amb uns 800 m2 de superfície, ofereix 10.700 llibres, 1.400 documents audiovisuals i 47 subscripcions a diaris i revistes i es troba integrat a la Xarxa de Biblioteques Municipals. En aquests primers moments la biblioteca es troba oberta de dilluns a divendres de 16 a 20.30 h i els dimecres al matí de 10 a 14 h. De l’1 al 24 d’agost l’equipament romandrà tancat i obrirà les seves portes el dia 25 mantenint aquest mateix horari de juliol fins a l’inici del setembre.

La jornada es va completar amb diferents activitats culturals com l’actuació de l’entitat dedicada al fitness i la dansa, D8N8; un espectacle d’animació infantil; l’actuació de l’escola municipal de música o el concert d’Amazing Gospel amb el que es tancava la programació. Aquest programa incloïa, com no podia ser d’una altra manera, un espai per a la literatura amb una presentació literària organitzada per Collbató Negre amb la presència del Premi Planeta 2012, Lorenzo Silva, i de Víctor del Árbol, guanyador també al 2012 de Le Prix du Polar Européen a la millor novel•la negra europea.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios