www.elllobregat.com
Foment reactiva la variant de Vallirana
Ampliar

Foment reactiva la variant de Vallirana

miércoles 19 de noviembre de 2014, 21:36h
Les obres, que es van iniciar a l’any 2004 però que han patit diverses interrupcions, es reanuden fins al final. L’Ajuntament rep amb satisfacció aquesta notícia que dóna solució a una demanda que neix als anys ‘80
Deu anys després de començar a construir la variant a la carretera N-340 a l’alçada de Vallirana, la infraestructura veu el final del túnel després de diverses interrupcions; la última, l’any 2011. El Ministeri de Foment ha confirmat que reprèn les obres de construcció d’aquesta variant que ha d’assegurar la descongestió del trànsit al centre i als accessos del municipi. Segons ha dit el secretari general d’Infraestructures, Manuel Niño, a la compareixença que va protagonitzar a la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats, “l’execució de les obres serà de forma ininterrompuda en futurs exercicis fins a la seva finalització”.

Es complirà així una llarga demanda del poble del Baix Llobregat que des dels anys 80 porta amb la bandera d’aquesta reivindicació. Al 2004 es va posar la primera pedra, però el deute acumulat va anar paralitzant l’obra. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Vallirana ha rebut amb satisfacció aquesta informació que apunta a que serà la represa definitiva i que, segons diuen, reactivarà fins i tot l’economia de la zona.

Amb tot, no és el més important. La variant a l’alçada d’aquest municipi ha d’assegurar la seguretat viària que, fins al moment, ha mancat al centre de Vallirana ja que la N-340 passa pel carrer Major del municipi, amb un trànsit estimat de 24.000 vehicles a l’any. Aquesta carretera, la Nacional 340, és la més llarga de tot el territori espanyol. Uneix Cadis amb Barcelona gràcies a 1.248 quilòmetres de llargada. Aquesta infraestructura va ser desdoblada per l’autovia A-7 en gran part (fins a Tarragona i Altafulla), mentre que la N-340 també es desdoblava en la B-24 per millorar l’accés a Barcelona, però a partir de Vallirana. En definitiva, el municipi queda en un tram on la N-340, de carril únic, és l’única opció. En aquest sentit, la Comissió de Treball per la Variant de Vallirana, constituïda pels partits polítics del municipi i la ciutadania, mantindrà pròximament reunions per posar en marxa mesures que incrementin la seguretat viària en la travessa de la N-340 pel centre del municipi.

En la vessant econòmica, el Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat pel 2015 inclou una partida per a la construcció de la Variant de més de 108 milions d’euros fins el 2018.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios