www.elllobregat.com
El perllongament de la Granvia fins al riu començarà les obres d’aquí a dos anys
Ampliar

El perllongament de la Granvia fins al riu començarà les obres d’aquí a dos anys

miércoles 28 de enero de 2015, 19:45h

El projecte agafa independència, com va avançar El Llobregat, del soterrament de les vies de rodalies a L’Hospitalet per impulsar aquesta zona tal i com s’ha fet des de la plaça Ildefons Cerdà fins a la plaça Europa

Nou impuls al macroprojecte de perllongament de la Granvia fins al riu Llobregat. Tots els actors implicats en aquest projecte han fet pinya avui a la presentació del Pla Director Urbanístic (PDU), pla que permetrà reordenar l’avinguda de la Granvia fins al riu Llobregat. En un acte conduit per l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, s’ha concretat el full de ruta del Pla. Segons han avançat, les obres podrien començar d’aquí a dos anys, un cop acabat de redactar el projecte i de realitzar la tramitació urbanística. El projecte agafa embranzida, doncs, de manera independent al soterrament de les vies de Rodalies; projecte encara en el calaix i pendent de desencallar amb el govern espanyol.

Tot i que en el seu moment, aquests dos projectes anaven de la mà per fomentar l’activitat econòmica de la ciutat, l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Generalitat de Catalunya s’han decantat per apostar fortament per aquesta segona fase de perllongament de la Granvia. “Hem decidit tirar endavant la segona transformació de l’avinguda de la Granvia. Hi havia el compromís de soterrar les vies del tren i estàvem esperant abordar aquesta transformació a que es fes el soterrament però hem decidit tirar endavant perquè tenim un territori estratègic en l’entorn metropolità”, explicava l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín. “Cosirem un territori que avui està fragmentat i posarem en un primer nivell equipaments de ciutat com l’IDIBELL, L’Hospital de Bellvitge i el clúster biomèdic; un dels potencials del país”.

El PDU formalitza les diferents propostes urbanístiques, d’infraestructures, econòmiques, ambientals i de mobilitat necessàries en aquesta segona transformació que remodelarà tot un tram de mil metres de longitud, entre el nus de Marina i el creuament de la Granvia amb la Ronda Litoral. Amb la reforma dels terrenys a banda i banda de la C-31, s’estima que el PDU s’aplicarà a una superfície de 994.000 metres quadrats.

A més de la nova avinguda similar a la que ja es va fer entre la plaça Ildefons Cerdà i la plaça Europa, soterrant la Gran Via de les Corts Catalanes i estimulant l’activitat econòmica i l’ús social a banda i banda de la seva part superior, el PDU recull la intenció de crear el parc de Can Trabal, que seria el més gran de L’Hospitalet. De 25 hectàrees, estarà dedicat al sector serveis, industrial, comercial i hoteler. “Tindrà un dels parcs urbans més grans de l’àrea metropolitana i un millor accés al nostre riu per gaudir-ne de forma més amable i més còmoda. [...] Posa l’urbanisme al servei social, al servei de les persones i ens permetrà generar llocs de treball i espais verds, preservant la nostra història amb la conservació de les tres masies de la zona”, deia Marín. Es tracta de ca l’Esquerrer, can Trabal i cal Masover Nou, les quals seran rehabilitades i destinades a usos que potenciïen la funció del parc.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios