www.elllobregat.com
L’AMB exposa el passat, present i futur de la Metròpolis en una inèdita mostra interactiva
Ampliar

L’AMB exposa el passat, present i futur de la Metròpolis en una inèdita mostra interactiva

jueves 29 de enero de 2015, 18:45h
L’ens metropolità inaugura una important exposició al Disseny Hub de Barcelona on es recull l’evolució de la zona metropolitana als darrers 40 anys
Amb la mirada apuntant al canvi, l’edifici del Museu del Disseny de Barcelona (DHub) ofereix fins el 25 d’abril –i de manera gratuïta- la possibilitat de conèixer, mesos abans de la implantació del nou Pla Director Urbanístic, la transformació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona després de l’entrada en vigor del Pla General Metropolità de 1976. Tal i com ha afirmat a la inauguració l’alcalde de Barcelona i president de l’AMB, Xavier Trias, l’exposició “parla del present i del passat”, però sobretot “dóna unes claus màgiques del nostre futur”.

Informació fins ara inèdita exposada de manera interactiva i gràfica, que analitza exhaustivament l’evolució del territori en els últims 40 anys. L’espai es divideix en tres blocs de continguts i ofereix una doble lectura, global i detallada, que permet a l’espectador incidir únicament en aquells aspectes per a ell d’interès.

El primer tram introductori mostra quin és el paper de l’Àrea Metropolitana en el context europeu. Es tracen mitjançant mapes, grafismes, imatges i so les connexions a nivell mundial del nostre territori que expliquen quina es la situació actual, expliquen on som. El segon bloc es basa en el passat però a mode de comparativa al llarg del temps. Dóna un punt de vista estrictament econòmic, sociològic i demogràfic, amb un grau d’informació força dens. Per acabar aquest recorregut de transformacions i canvis de l’AMB, el següent pas és la: Galeria d’oportunitats. El ‘i ara què?’, espai dedicat als nous projectes, objectius i reptes futurs. Que posa cara a experts d’arreu del món que han treballat en el projecte i que, per tant, formen part d’aquest procés de canvi.

Aquesta exposició culmina un projecte iniciat el maig del 2014, projecte que com ha assegurat Xavier Trias té un cost econòmic de 800.000 euros, però també humà ja que són centenars els voluntaris, experts i col•laboradors que han treballat per dur-lo a terme.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios