www.elllobregat.com
Viladecans aposta per millorar la neteja del municipi amb una amplia campanya
Ampliar

Viladecans aposta per millorar la neteja del municipi amb una amplia campanya

jueves 19 de febrero de 2015, 11:13h
L'Ajuntament de Viladecans ha encetat una nova campanya de neteja i recollida de residus que implica la renovació de 31 vehicles de neteja i la implantació de 345 contenidors.

‘Viladecans més net’, aquest és el lema de la nova campanya de l’Ajuntament de Viladecans. Es tracta d’una renovació a tots nivells dels sistemes i maquinària de neteja, així com d’un procés de conscienciació ciutadana. El projecte té un cost total de 4.977.325,73 euros, que es reparteix en diferents partides anuals que van des del 2011 al 2023.

Entre màquines escombradores, camions de recollida i cotxes d'inspecció, s’han renovat 31 vehicles. Les noves màquines suposen noves qualitats: són menys sorolloses, més robustes, eficients (ja que al netejar utilitzen aigua no potable a pressió i poden actuar a banda i banda del carrer estalviant temps i energia) i respectuoses amb el medi ambient.

D’acord amb aquest últim principi, es preveu un 50 per cent d’estalvi pel fet d’utilitzar gas com a combustible. És per això que l’edifici Viladecans Manteniment i Logística compta amb una estació de gas GNC que està a la disposició de la maquinària de neteja però també ofereix servei privat. El temps de recàrrega, depenent del pes i dimensions del vehicle, és d’entre tres i deu minuts.

A dia d’avui s’han instal·lat 345 contenidors soterrats i queda pendent la implantació de 290 més en els propers mesos. El barris on s’ha centrat la seva col·locació són principalment: el Barri Antic, l’Eixample Centre, la Montserratina i el Torrent Ballester. On es considera que tenen més impacte sobre els veïns.

El concepte de smart city també ha estat present en aquesta renovació municipal. Tota la nova maquinària, entre vehicles i contenidors, incorporen un sistema GPS que permet coordinar i controlar la seva activitat. A més, per millorar la comunicació entre els camions i els contenidors, els vehicles disposen d'un sistema de lectura RFID (Radio Frequency IDentification). La inversió total de tots aquests instruments ha estat de més de 171.000 euros.

Les escoles són un punt clau en aquest projecte, s’estan duent a terme, a mode de jocs, campanyes de conscienciació i bons hàbits. De cara a la ciutadania com a conjunt, l’Ajuntament ha presentat una guia de bones pràctiques com a suport al projecte.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios