www.elllobregat.com
Perpinyà serà el nou president del Consell Comarcal fins a les municipals'15 (Foto: Imanol Crespo )
Ampliar
Perpinyà serà el nou president del Consell Comarcal fins a les municipals'15 (Foto: Imanol Crespo )

Josep Perpinyà, nou president del Consell Comarcal del Baix Llobregat

lunes 10 de noviembre de 2014, 20:33h
L'alcalde de Sant Just Desvern substituirà al dimissionari Joaquim Balsera gràcies al suport de quatre grups municipals
Josep Perpinyà i Palau. L'alcalde de Sant Just Desvern és la persona escollida per presidir el Consell Comarcal del Baix Llobregat setmanes després que Joaquim Balsera presentés la dimissió. Perpinyà agafa el relleu, per tant, de Balsera -que no ha assistit a la cita per problemes d'agenda- i ho fa amb l'ampli consens de quatre grups polítics: el seu propi, el Partit Socialista de Catalunya, Iniciativa Catalunya-EUiA, Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència i Unió han donat suport a la votació, on només hi havia un altre candidat a la presidència, el popular Luis Elías Ortega d'Esplugues de Llobregat. David Parada, regidor de Plataforma per Catalunya a Sant Boi, no ha presentat candidatura pel seu grup i s'ha abstingut a la votació.

Perpinyà té ara set mesos al davant per governar l'ens públic comarcal amb l'objectiu, segons ha dit, d'acabar “el bon pacte de govern que es va fer el 2011 i la bona tasca de Balsera” a qui ha agraït la feina feta en aquests anys . En aquest sentit, Perpinyà ha destacat la lluita per la unitat de tota la comarca, pilar fonamental que mantindrà com el seu antecessor: “No hi ha grans ciutats i municipis petits; tots som iguals”, ha exclamat el nou president del Consell Comarcal. Proclamació d'unitat que va de la mà, segons ha dit, del consens polític: “És veritat que hi ha un govern, però també hi ha una oposició que pot enriquir la tasca del govern”, ha manifestat Perpinyà mirant a la seva dreta de la taula presidencial.

El també alcalde de Sant Just Desvern ha volgut destacar el gran potencial del Baix Llobregat en un moment on encara hi ha 64.000 aturats. “Hi ha molts deus: el 10% de les empreses catalanes estan a la comarca; representem el 10% del PIC de Catalunya; tenim el 10% dels assalariats i, de fet, som el 10% de la població d'aquesta nació, que és Catalunya”, ha dit el nou president socialista.

D'altra banda, el Ple Extraordinari d'avui ha escollit, a més, a dos consellers més: l'ecosocialista Candela López, d'Iniciativa per Catalunya – EUiA a Castelldefels, i Jaume Olivella, d'ERC a Begues. A més, l'acte ha comptat amb una bona representació del grup socialista de tota la comarca, amb principals caps de partit com Carles Ruiz (Viladecans) o Antoni Poveda (Sant Joan Despí) que, tot i no ser consellers han volgut donar suport a Perpinyà; així com figures del món sindical o patronal.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios