www.elllobregat.com
Ribó investiga la mort d'un pacient de Bellvitge que va esperar 22 mesos per a una operació

Ribó investiga la mort d'un pacient de Bellvitge que va esperar 22 mesos per a una operació

Per Catalunyapress.cat

viernes 08 de mayo de 2015, 10:08h
El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una investigació per esclarir les circumstàncies de la mort d'un pacient de l'Hospital de Bellvitge de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) que va esperar 22 mesos per ser operat d'una hèrnia abdominal, malgrat tenir una catalogació de preferent.

En un comunicat, el defensor del poble català ha explicat que s'ha dirigit "amb caràcter urgent" a la Conselleria de Salut de la Generalitat per demanar informació sobre el cas, així com sobre els protocols i criteris de priorització prevists en Bellvitge.

El pacient sofria una eventración geganta -una hèrnia que apareix a la zona d'incisió d'una anterior intervenció quirúrgica en l'abdomen- i va ser diagnosticat i incorporat a la llista d'espera preferent al gener de 2013.

Llavors l'hèrnia tenia la grandària d'una pilota de ping-pong, però es va ser fent major, fins al punt que va rebentar a l'octubre de 2014, quan va ser intervingut d'urgència i se li va haver d'extirpar 3,5 metres d'intestí que se li havien necrosado.

A partir d'una queixa rebuda per temps excessiu d'espera en una intervenció en Bellvitge, Ribó ja va alertar en 2014 que en el centre hi havia "una organització insuficient per garantir el dret dels ciutadans a l'atenció sanitària en un termini raonable".

L'any passat, el defensor del poble català va obrir quatre actuacions d'ofici sobre llistes d'espera i va tramitar 261 queixes, 159 sobre intervencions quirúrgiques.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios