www.elllobregat.com
Mercabarca premia la innovació de les pimes del sector agroalimentari
Ampliar

Mercabarca premia la innovació de les pimes del sector agroalimentari

miércoles 25 de noviembre de 2015, 13:38h

El polígon alimentari organitza per primera vegada el certamen ‘Mercabarna Innova’ per incentivar l’esperit ‘smart’ entre les seves empreses: la companyia Fruit Friends 2012 ha estat la guanyadora d’aquesta edició per crear la primera fruita en barretes 100% natural

Bona iniciativa la que avui s’ha encetat al polígon alimentari de Mercabarna, ubicat entre El Prat i la Zona Franca de Barcelona. El conglomerat d’empreses del sector agroalimentari ha organitzat els primers premis ‘Mercabarna Innova’ amb l’objectiu de recompensar i, per tant, incentivar la innovació de les petites i mitjanes empreses del sector, que no són poques. Fins a 700 companyies diferents estan ubicades al recinte.

Entre elles es troba Fruit Friends 2012, que ha estat la primera guanyadora d’aquest certamen, gràcies a crear la primera fruita en barretes 100% natural del mercat. Recollit el premi per Emili Major, gerent de la companyia, hem pogut conèixer aquestes barretes elaborades amb fruites semi deshidratades que, a més de ser totalment naturals, no porten sucres afegits i, per tant, s’adreça a esportistes i un públic que, en qualsevol cas, cuida la dieta. Es tracta, efectivament, d’un producte innovador que concentra les característiques saludables i nutritives, però també el sabor de la fruita en barretes fàcil i còmodes de portar i conservar. L’aposta per aquest producte serà, així, premiat amb una dotació de 6.000 euros per Mercabarna.

La firma Laumont, per la seva part, ha estat la escollida com a segon premi, dotat de 4.000 euros, després de crear una aplicació per a mòbils que té com a funció principal informar als xefs i restauradors de l’oferta de bolets i trufes -les seves especialitats- que l’empresa té en cada moment. Quelcom gens fàcil quan es tracta d’un producte silvestre tan lligat a la temporada i a la climatologia. Sota el nom de Naturchef, aquesta empresa familiar confia en la tecnologia i la innovació per apropar-se als restauradors que, a través de l’app, poden comprar online i planificar els seus menús amb molt més de temps. A més, l’aplicació ofereix tot un seguit de receptes gastronòmiques que complementen l’essència de Naturchef amb aquestes propostes de km.0 per a cada varietat de bolet o trufa.

Per seleccionar el guanyador, el jurat –format per experts del sector- ha valorat el grau de millora que aporten a la qualitat del producte, el procés o el servei al client, així com l’originalitat dels treballs, la millora de la productivitat i la seva sostenibilitat. Dels set treballs presentats, Fruit Friends i Laumond seran per sempre els primers guanyadors d’aquests premis que, insistim, servirà per incentiva l’esperit ‘smart’ o intel·ligent i, per tant, la innovació entre la petita i mitjana empresa del sector agroalimentari.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios