www.elllobregat.com

Una dècada amb tu - 2010

La crisi no evita més instal·lacions sanitàries

La crisi no evita més instal·lacions sanitàries

Aquest any comença a funcionar L’Hospital comarcal Moisès Broggi ubicat a Sant Joan Despí. El nou equipament aportava 328 llits nous, dotze sales d’operacions, 24 places de cirurgia i 21 gabinets.

El 2010 encara es notava la força de la crisi. No obstant això, llavors es van posar en marxa infraestructures sanitàries molt importants per a la comarca. Una de les més importants va ser la posada en marxa de l’Hospital Moisès Broggi a Sant Joan Despí.

Inaugurat per la consellera de Salut, Marina Geli, i l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, el 1 de febrer de 2010 obria les seves portes. La inversió de 113 milions d’euros es va traduir en 328 llits, 12 sales d’operacions, 24 places de cirurgia major ambulatòria i 21 gabinets que permetran donar servei a més de 300.000 persones d’onze municipis (Sant Joan Despí, Sant Just, Esplugues, Cornellà, San Feliu, Molins de Rei, El Papiol, Vallirana, Cervelló, Corbera i La Palma de Cervelló). Es donava així resposta a una vella reivindicació, perquè l’Ajuntament havia cedit els terrenys a l’Incàsol el 1980, però no va ser fins l’arribada del tripartit de Pasqual Maragall quan es van iniciar els tràmits per a la seva construcció. Des d’aleshores, aquest centre ha pogut alliberar de pacients els hospitals Dos de Mayo i Bellvitge.

De fet, el 2010 es va signar un conveni entre l’Hospital Universitari de Bellvitge, Sant Joan de Déu, el Consorci Sanitari Integral (que gestiona l’Hospital Moisès Broggi) i l’Institut Català d’Oncologia per garantir-hi una adequada atenció sanitària.

Altres millores
L’11 de juny es va obrir també l’Hospital General de Sant Boi al barri Ciutat Cooperativa, convertint-se en el centre de referència per altres 300.000 persones pertanyents a 12 municipis del Baix Llobregat. L’hospital va multiplicar-ne per cinc la superfície de l’anterior, aconseguint 39.000 m2 distribuïts en set plantes amb capacitat per 292 llits convencionals, 12 de medicina intensiva, 18 a Urgències, 38 boxes, 47 dispensaris i 11 gabinets per a les consultes externes. Com que Sant Boi és una ciutat amb una gran tradició en salut mental, el nou hospital inclou aquesta en l’assistència general.

Nous quiròfans
Una altra millora en el món sanitari es va produir a l’Hospital de Viladecans, el qual va inaugurar tres nous quiròfans i una nova unitat d’hospitalització de breu durada amb 18 llits. En total, el centre comptarà amb set quiròfans que podran realitzar aproximadament mil operacions anuals.

Finalment, també es va remodelar el servei d’urgències de l’Hospital General de L’Hospitalet. Es van ampliar els espais d’urgències amb un mòdul de 120 m2. La inversió va suposar 427.000 euros. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios