www.elllobregat.com
Les forces ‘constitucionalistes’ veuen en el Baix una oportunitat per fer front a l’independentisme

Les forces ‘constitucionalistes’ veuen en el Baix una oportunitat per fer front a l’independentisme

miércoles 01 de febrero de 2017, 22:41h
Aquesta capçalera, en alguns dels seus anàlisis polítics, ha avançat que el futur de Catalunya passa pel Baix Llobregat i L’Hospitalet. El territori té la clau, fonamentalment pel seu pes poblacional, per fer decantar el dividit Parlament a favor de l’independència o a favor de l’autonomisme.

Això ho saben els partits polítics i col·lectius d’ambdues corrents i en aquest mes de gener s’ha tornat a demostrar, en aquest cas, pels també denominats ‘constitucionalistes’.

En la mateixa línia de sumar forces, tal i com ha fet l’independentisme des de l’inici del ‘Procés’, aquest mes de gener ha nascut l’entitat ‘Concordia Cívica’ que pretén abraçar als col·lectius ‘constitucionalistes’ i, junts, combatre els arguments dels independentistes. I ho ha fet amb una posada de llarg celebrada a L’Hospitalet en un acte que ha comptat amb el suport de Ciutadans i el Partit Popular amb representació de primer nivell, donat que van estar representats per Albert Rivera i Xavier Garcia Albiol, respectivament, entre molts altres.

L’entitat, presidida per la catedràtica de Dret Constitucional Teresa Freixes, ha definit els constitucionalistes catalans com un exemple i que l’objectiu del nou col·lectiu és “sumar i no pas dividir”. En aquest sentit, segons ha dit Freixes, la Generalitat “ha governat de manera sectària, tot basat en la confrontació”, argument que s’ha anat repetint durant l’exposició.

La fundació d’aquesta nova entitat vol aglutinar i, d’aquesta manera, donar visibilitat a tots els col·lectius constitucionalistes, fins ara, més distanciat que no pas les forces independentistes. Amb aquest objectiu, la presentació en roda de premsa de l’entitat va comptar amb el president d’Empresaris de Catalunya, Josel Bou, y el president del Grup Periodistas Pi i Margall, Sergio Fidalgo.

Fins ara, la nova associació compta amb el suport d’algunes persones vinculades a Societat Civil Catalana, la qual, de moment, no s’ha adherit a formar part activament.

SCC parla de fiscalitat a Castelldefels
En aquesta línia de fer front a l’independentisme i contradir els seus arguments, Societat Civil Catalana ha organitzat a Castelldefels, només sis dies després de la constitució de ‘Concordia Cívica’, el debat ‘Catalunya, Infierno fiscal?’. Protagonitzat pel president de l’entitat, Marià Gomà; el vocal de l’associació, Ferran Brunet; el Catedràtic de Dret Fiscal Joan Francesc Pont i l’empresari Santiago Sueiro, l’acte ha reflexionat sobre les conseqüències que, segons els ponents, el ‘Procés’ està tenint a Catalunya. “Les empreses estan fugint allà on preval la llei”, ha dit Brunet, el que deriva, segons ha dit, “en una reducció del PIB” que ha xifrat en -3,5%. “Qui ens roba són els separatistes. El ‘Procés’ roba diner, treball i llibertat”, ha dit.

Per la seva part, Gomà ha parlat de Catalunya com una comunitat “deficitària a nivell pressupostari” i ha avançat que entraria en “fallida econòmica” si no fos pel Govern espanyol, “amb les seves aportacions al FLAP”.

D’altra banda, Pont ha qualificat Catalunya no com un infern, però sí com un purgatori, “on es passa malament, però no tant com a l’infern”. Això sí, ha lamentat que Catalunya estigui perdent “recaptació d’impostos perquè les empreses estiguin marxant”. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios