www.elllobregat.com
Primera gran exposició sobre la moto i el motociclisme
Ampliar

Primera gran exposició sobre la moto i el motociclisme

miércoles 18 de marzo de 2015, 02:53h
El Palau Robert de Barcelona acull “Catalunya MOTO” fins el 25 d’octubre
El Palau Robert de Barcelona permet visitar l’exposició “Catalunya MOTO. Indústria, societat, competició i tecnologia”, la primera gran mostra sobre la moto i el motociclisme catalans que es pot veure en aquest espai fins el 25 d’octubre. L’exposició, impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, vol retre homenatge a totes les persones que en el passat i en el present han fet possible que Catalunya esdevingui una referència mundial del sector, i també vol projectar una mirada il•lusionada al futur. Un èxit col•lectiu en el qual han col•laborat els pioners i les marques d’un passat llegendari i els destacadíssims èxits esportius dels joves pilots catalans, aplicant la fórmula de talent, tenacitat i esforç.

La mostra s’estructura en quatre àmbits temàtics: Indústria, Societat, Competició i Tecnologia. El recorregut expositiu comença a la mateixa entrada del Palau Robert amb el gran aparador dedicat a les marques catalanes de motos de trial: Bultaco, Ossa o Montesa. Una modalitat del motociclisme català, amb més de 50 anys d’història, que vincula la indústria, la innovació, les escoles de pilots i els èxits esportius.

L’àmbit de la indústria presenta l’evolució històrica de la moto a Catalunya. Des de les primeres iniciatives a la dècada de 1920, a les fàbriques, ara ja desaparegudes, com Derbi, Sanglas, Ducati Mototrans, fins a les fàbriques actuals: Gas Gas, Ossa, Rieju, Montesa-Honda, la ressorgida Bultaco, etc. Quant als aspectes socials, l’espai destaca totes aquelles iniciatives catalanes que comporten una relació directa amb els interessos del gran nombre d’usuaris i aficionats a la motocicleta.

L’apartat de competició mostra les nombroses gestes esportives dels pilots catalans, els millors del món en una gran varietat de disciplines del motociclisme; la història d’aquest esport a Catalunya; les seves modalitats; els circuits; les escoles de pilots, mecànics i enginyers que vetllen per la continuïtat de l’èxit esportiu, i la tasca de la Federació Catalana de Motociclisme. Finalment, l’àmbit de la tecnologia destaca la tradicional iniciativa a Catalunya per assolir productes tecnològicament capdavanters. També s’hi presenta el desenvolupament de la motocicleta elèctrica per part d’empreses catalanes, una mirada esperançadora als reptes tecnològics plantejats per la necessitat actual d’aconseguir una mobilitat més sostenible.

La inauguració de l’exposició va ser presidida pel president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; el comissari de l’exposició, Max Llamazares, i els membres del Consell Assessor de la mostra: RAAC, Museu de la Moto, Solo-Moto, Monlau Competició, Federació Catalana de Motociclisme, ACCIO, Clúster de la Moto i Circuit de Barcelona-Catalunya. També hi van ser presents diversos pilots i expilots com Pol Espargaró, Toni Elias, Maverick Viñales, Toni Bou, Sito Pons, Jordi Tarrés o Angel Nieto. En aquest projecte també hi han col•laborat DORNA, J.Juan, Monlau Competició, Montesa-Honda, Museu de la Moto, RAAC, Rieju, Shad i Solo Moto. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios