www.elllobregat.com
Sant Andreu i Sant Feliu, inspeccionats pels pisos buits
Ampliar

Sant Andreu i Sant Feliu, inspeccionats pels pisos buits

Por Beatriz Fontseré
miércoles 18 de marzo de 2015, 06:35h
La Generalitat de Catalunya inspecciona a onze ajuntaments per tenir pisos de protecció oficial buits. La llei recull que es poden sancionar als consistoris amb multes d’entre 6.000 i 9.900 euros per immoble
El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha inspeccionat diversos ajuntaments de la província de Barcelona per detectar pisos buits amb protecció oficial.

Segons dades provincials, són onze els ajuntaments afectats per aquestes inspeccions, entre els quals es troben Sant Feliu de Llobregat i Sant Andreu de la Barca, entre nou localitats més com Ripollet, Santa Coloma de Gramenet, Barcelona, Sabadell o Manresa.

I és que la Llei determina d’obligatorietat que un pis amb protecció oficial ha d’estar sempre ocupat, i que evidentment, s’han d’impulsar actuacions per garantir la seva ocupació efectiva, i que compleixi la seva funció social, ja que sinó es considera una infracció greu. El problema és que la competència sancionadora en matèria d’habitatge és municipal i per aquesta raó, el Departament de la Generalitat ha enviat un escrit als ajuntaments on s’ha detectat un paquet important de vivendes buides de règim públic.

A priori, sembla que l’objectiu del govern català és minvar els problemes d’habitatge derivats de la crisi fomentant la vivenda social. D’alguna forma, tots els municipis de la nostra zona ja han fet alguna cosa semblant: els immobles construïts en règim de protecció oficial que s’han quedat sense adjudicar, s’han destinat a lloguer social. La intenció de la Generalitat amb aquestes inspeccions no és obligar a vendre els immobles, només vol ocupar-los, encara que sigui temporalment amb arrendaments.

Sant Feliu de Llobregat ja s’ha posat les piles, no sabem si per voluntat pròpia o per la por a la sanció econòmica que anuncia la Generalitat (s’estimen multes d’entre 6.000 i 9.000 euros per tenir un pis buit de protecció oficial). Des del 5 fins el 20 de febrer d’aquest 2015, ha obert un termini per presentar sol•licituds per optar a lloguer amb opció a compra d’un dels 11 habitatges buits de protecció oficial de la promoció de vivendes del carrer General Manso, 42-54, ubicada al barri de Roses Castellbell. Són pisos de 37 metres quadrats d’una habitació amb quotes que oscil•len entre es 263€ i els 282€ mensuals (IVA inclòs).

En el cas de Sant Andreu de la Barca, segons la web de la seva Oficina d’Habitatge, hi ha tres pisos buits de protecció oficial que estan en règim d’arrendament: dos, són de la promoció del carrer Doctor Vila, 31; i un tercer, del carrer Francesc Macià, 23. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios