www.elllobregat.com

Teatre amateur

Cornellà promociona el teatre amateur a través del Concurs Memorial Joaquim Vilà i Folch
Ampliar

Cornellà promociona el teatre amateur a través del Concurs Memorial Joaquim Vilà i Folch

Por Beatriz Fontseré
miércoles 18 de marzo de 2015, 06:38h
El certamen arriba enguany a la novena edició amb la participació de sis grups procedents de sis comarques catalanes diferents
Cornellà es torna a transformar en un enorme espectacle per rebre la novena edició del Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Cornellà Memorial Joaquim Vilà i Folch. Es tracta d’un certamen bianual que té l’objectiu de difondre i gaudir, cada diumenge durant dos mesos, de les representacions de companyies de teatre amateur.

Des del inici d’aquest concurs, la participació ha crescut progressivament. “Al 1997, quan es va convocar la primera edició, van inscriure’s una seixantena de companyies i des de llavors, el interès ha crescut encara més”, explica un dels responsables del concurs, Juanjo Chávez. Però independentment de les inscripcions, les companyies seleccionades sempre són 6. Enguany, s’han seleccionat l’Agrupació Teatral del Casal de Calaf, de l’Anoia; la K-Mama de Calafell, del Baix Penedès; la companyia Teatre 8 de Tarragona; el grup Acte Quatre de Granollers, al Vallès Oriental; la Gespa Teatre de Palamós al Baix Empordà i Qollunaka Grup de teatre de Terrassa del Vallès Occidental. Des del 25 de gener i fins el 15 de març, aquestes colles d’actors, directors i realitzadors amateurs representaran les seves obres davant d’un públic exigent però fidel. “En totes les vuit edicions anteriors, sempre hem tingut una mitjana de 110 espectadors. De fet, l’any passat en el concurs es va presentar l’espectacle ‘Menut’ d’Àngel Llamazares i es va sorprendre per l’elevat nombre d’assistents”, confessa Chávez.

Aquest concurs es porta a terme des de 1997 entre les companyies Teatre Triangle, del Patronat Cultural i Recreatiu, i el grup Catalònia Teatre, de l’Orfeó Catalònia. Aquestes dues colles seran les responsables d’avaluar la qualitat dels sis grups participants i determinar els finalistes i guanyadors. Des de l’organització asseguren que el jurat està representat per una varietat de persones, des d’experts del teatre clàssic passant pels més contemporanis. “La qualitat dels grups participants és molt elevada i costa molt triar l’espectacle guanyador”, assegura Juanjo Chávez.

Les obres de teatre seran representades en els escenaris del Patronat Cultural i de l’Orfeó Catalònia, els dos de Cornellà i d’una dilatada experiència.

En el record
El certamen és en memòria del dramaturg cornellanenc Joaquim Vilà i Folch, mort al 1995. Vilà va destacar per la seva implicació en el món del teatre i entre les dècades del cinquanta i els setanta, ja era director de la companyia del Patronat. Entre les seves obres destaca l’adaptació de “Pedra de Tartera” de Maria Barbal. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios