www.elllobregat.com
Sant Boi posa en marxa auditories energètiques gratuïtes per a la ciutadania
Ampliar

Sant Boi posa en marxa auditories energètiques gratuïtes per a la ciutadania

miércoles 18 de marzo de 2015, 06:41h

L’Ajuntament de Sant Boi emprèn un nou pla d’estalvi energètic amb l’objectiu de difondre bons hàbits i reduir el consum energètic del municipi.

Una suma de 868 .000.000 kWh/any, aquesta xifra representa el total del consum energètic de Sant Boi de Llobregat, i 12% d’aquest consum prové del sector domèstic. És per aquest motiu que des de l’Ajuntament de Sant Boi s’ha posat en marxa el Pla Director d’Eficiència Energètica d’Edificis Municipals, que estarà vigent durant tot el 2015. A partir d’aquest s’estan promovent diverses iniciatives com la realització d’auditories energètiques i la posada en marxa d’un servei gratuït de consulta energètica.

Un dels punts forts de la campanya "A Sant Boi som eficients! Estalviem energia a casa" és l’inici d’un estudi en què es realitzaran auditories energètiques a 50 llars. Els ciutadans poden presentar-se voluntaris per participar-hi fins el 20 de febrer. L'Ajuntament els instal·larà gratuïtament, durant 4 setmanes, un comptador energètic intel·ligent. Al llarg de les setmanes un expert els visitarà per analitzar la càrrega energètica i donar consell sobre com reduir el consum. El mes d’abril es convocarà una jornada de conclusions on es presentaran els resultats obtinguts.

Per aquelles persones interessades també s’habilitarà un servei presencial de consulta energètica on solucionar dubtes sobre la facturació i l'estalvi energètic a les llars. El punt de referència serà la Torre del Sol, però està previst anar fent una rotativa pels diferents casals de la ciutat.

De manera online l’Ajuntament obrirà una nova secció "Estalviem energia a casa" dins la web municipal on poder tractar temes com l’estalvi de calefacció i aire condicionat, d’il·luminació, o d’electrodomèstics; on s’exposaran les solucions dels dubtes més freqüents.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios