www.elllobregat.com
Olesa de Montserrat decideix sobre l’urbanisme del municipi
Ampliar

Olesa de Montserrat decideix sobre l’urbanisme del municipi

miércoles 18 de marzo de 2015, 06:42h

Tot i no ser una consulta jurídicament vinculant, l’Ajuntament es vincula políticament amb el resultat.

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha celebrat una consulta, sense precedents, on s’han posat a disposició de la ciutadania dos accions urbanístiques: si els terrenys del camps de futbol han de preservar-se per ús exclusiu d’equipaments i si el Pla de Can Llimona ha de mantenir la qualificació agrícola. El resultat popular no és vinculant, però l’alcalde d’Olesa, Salvador Prat, s’ha compromès a plasmar en el nou Pla General del municipi.

Uns 17.500 veïns han estat cridats a decidir, però d’acord amb l’índex de participació ho han fet el 16,93%. El ‘sí, sí’ ha guanyat per immensa majoria. D’un total de 2.954 persones que hi ha participat el 94,5% ha votat que sí tant a protegir el camp de futbol com a mantenir com a agrícoles els terrenys del pla de Can Llimona. Un 3,35% dels participants han votat que no i les respostes de la resta del cens, 62 vots, s’han repartit entre les diferents opcions.

La consulta popular s’ha celebrat sota el marc de la llei de Consultes populars, per via del referèndum del 2010. És, per tant, un procés legal, amb inici el 2013, que passà a supervisió del Estat, el 2014, qui va acceptar aquest exercici municipal. Segons Salvador Prat, Olesa de Montserrat és ara un “exemple de democràcia participativa i ha fet història amb una consulta d’aquestes característiques”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
Portada | | Índice temático | Búsquedas | [ RSS - XML ] | Política de privacidad y cookies | Aviso Legal
Comunicación Metrobcn, S.L. :: Redacció: Raurich, 62 (08830) Sant Boi de Llobregat
Contacto