www.elllobregat.com

El carril bus de la C-245, en projecte de redacció

Por Beatriz Fontseré
El carril bus de la C-245 que connectarà Cornellà amb Castelldefels passant per Sant Boi, Viladecans i Gavà ni està ni se l’espera. Segons informa la pàgina de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el carril està “en projecte constructiu en redacció”.
La construcció d’aquest boulevard es va començar a platenjar al 2007 i al 2009 es va presentar públicament; però la crisi i els ajornaments pressupostaris per part de les administracions públiques l’han aparcat. La idea inicial era connectar els municipis a través d’un boulevard amb un passeig de zona verda que comptaria amb una línia de bus específica. El projecte havia de millorar l’eficiència del transport públic per carretera en aspectes com la fiabilitat i el temps de recorregut. Actualment, però, la C‐245 continua sent una carretera amb un alt volum de trànsit que, tot i el caràcter urbà, encara manté les característiques d’una carretera.

La idea inicial és un projecte que actuarà sobre 15’7 km de carretera on es reduirà el nombre de carrils de circulació, s’ampliaran les voreres, es crearà un carril bici i s’implantarà un servei de transport públic en plataforma reservada amb un aspecte similar al d’un tramvia. En el futur no es descarta que es pugui convertir el servei d’autobús en tramvia sense un cost addicional d’inversió excessiu, que donaria continuïtat a la línia T1 actual cap a Sant Boi.

El pressupost previst per aquest projecte és de 73’8 milions d’euros, fet que està retardant la seva construcció i és que, ja durant la presentació del boulevard de la C-245, els alcaldes assistents van reconèixer públicament que era un projecte ambiciós que requeria d’una forta inversió. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios