www.elllobregat.com
Contra els blocs electorals

Contra els blocs electorals

martes 21 de abril de 2015, 20:22h
El Col•legi de Periodistes de Catalunya ha presentat una demanda al Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg contra els blocs electorals. Així ho han confirmat la degana de l’entitat, Neus Bonet, i el vocal de la Junta Carles Prats, que han presentat tota una sèrie d’iniciatives que des de l’òrgan representatiu dels periodistes de Catalunya es portaran a terme amb l’objectiu de suprimir els blocs electorals.
Entre aquestes, la més destacada és la campanya de micromecenatge que el Col•legi ha obert a través de la plataforma Verkami. La previsió inicial és superar els 12.000 euros que permetran assumir els costos del procés judicial a Europa. D’aquests, la meitat l’assumirà la institució a la espera de la participació voluntària de periodistes i ciutadans. Pel que fa les darreres actuacions, Bonet i Prats han explicat que s’ha demanat als ajuntaments catalans que no apliquin el sistema de blocs en les pròximes eleccions municipals i que, d’altra banda, s’han mantingut contactes amb els partits polítics per tenir en compte aquest punt en la hipotètica nova Llei Electoral de Catalunya.

I és que, tal i com defensa la institució, “establir un ordre i temps a la informació electoral és una intromissió inacceptable que qüestiona la professionalitat dels periodistes i representa un tipus de censura impròpia de qualsevol democràcia”. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios