www.elllobregat.com
L’Esport ha de ser un espai de creació i foment dels valors des de la infància

L’Esport ha de ser un espai de creació i foment dels valors des de la infància

Por Beatriz Fontseré
martes 21 de abril de 2015, 21:33h
La iniciativa ‘Juga Verd Play’, gestionada pel Consell Esportiu del Baix Llobregat, ha de servir d’exemple per portar l’esportivitat dins i fora dels terrenys de joc
Després dels destacats enfrontaments entre aficionats de futbol que en els darrers mesos han ocupat les portades dels principals mitjans de comunicació, parlar d’esport i de valors sembla essencial. Una idea que es porta a terme a la comarca del Baix Llobregat des de l’octubre del 2013 arran d’una iniciativa cornellanenca. Sota el títol “Juga Verd Play”, el Consell Esportiu del Baix Llobregat pretén fer un canvi en el model competitiu actual i aposta per una alternativa que sigui realment original i diferent respecte l’esport federat. L’objectiu d’aquesta innovadora proposta és l’educació en valors mitjançant l’esport de tots els col•lectius implicats en els Jocs Esportius Escolars.

Dit amb d’altres paraules i com exemple, en aquest programa Juga Verd Play, no només hi ha targetes grogues o vermelles, sinó també verdes per premiar les bones conductes dels esportistes i dels pares i mares assistents a les competicions. Juga Verd Play estableix una classificació paral•lela als campionats escolars i valora la col•laboració i l’esportivitat entre els jugadors, el públic i els àrbitres. També es té molt en compte el comportament de les aficions. El Juga Verd Play es desenvolupa a tota la comarca i es gestiona a través del Consell Esportiu del Baix Llobregat. S’aplica a les competicions de bàsquet, handbol, futbol sala i futbol set, a les categories d’educació infantil fins als alevins.

Aquest projecte ha tingut molt d’èxit. De fet, Juga Verd Play interessa més enllà del Baix Llobregat. Salvador Valls és el president del Consell Esportiu del Baix Llobregat: “la intenció d’aquest projecte és ensenyar a practicar esport des d’un punt de vista respectuós amb els contraris. L’objectiu és que els infants aprenguin una disciplina esportiva i valors derivats de l’esport, com l’esforç, saber guanyar i saber perdre. En aquest programa també es té en compte l’actitud de l’afició on s’inclouen els pares. Els equips guanyen pel seu bon rendiment físic però també pel seu bon rendiment moral”.

El Consell Esportiu del Baix Llobregat està en converses amb altres consells esportius de Catalunya, ja que també han mostrat interès pel Juga Verd Play. El projecte implica a 4.600 infants. Cada setmana més de 600 persones voten a través de les noves tecnologies el comportament de jugadors, entrenadors i públic. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios