www.elllobregat.com

El Parc Natural de Collserola podria acollir un abocador

martes 21 de abril de 2015, 22:00h
Situada entre el Papiol i Sant Cugat, la Pedrera Berta està pendent de convertir-se en un abocador. A finals de l’any 2012, la Generalitat va presentar el projecte que suposaria dotar el bressol de la mineralogia catalana i el jaciment de minerals més visitat de Catalunya amb una nova funció, fer de recipient de residus.
Tots dos consistoris, juntament amb l’adheriment del Consell Comarcal del Baix Llobregat, han presentat un seguit de d’al•legacions en contra d’aquest pla. La preocupació principal dels implicats és la contaminació del parc i el fort impacte ambiental que podria tenir en els municipis propers, ja que el terreny granític –que té un alt risc de fractura- i l’existència d’ aigua a la mina suposa greus riscs ambientals al dificultar la seva impermeabilitat. Es preveu que, en cas que fallessin les barreres artificials, tant els pous de la zona com la riera de Rubí i al riu Llobregat (abasteix l’àrea metropolitana) es veurien contaminats.

A més, també s’ha denunciat que l’empresa que actualment hi opera hagi incomplert la promesa inicial – en què assegurava que un cop acabat el conveni es restauraria l’espai amb pedres y terra adequada- i es posicioni a favor de l’abocador. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios