www.elllobregat.com
Sant Feliu promou el futur de la rosa

Sant Feliu promou el futur de la rosa

martes 21 de abril de 2015, 22:27h
L’Exposició Nacional de Roses mostrarà fins a 10.000 exemplars d’hivernacle, jardí o en flor de 150 varietats diferents
Las Festes de la Primavera de Sant Feliu, del 8 al 10 de maig, engloben dos esdeveniments de lo més emblemàtic: la 57a Exposició Nacional de Roses i la 36a Fira Comercial i Industrial del Baix. A més d’un gran ventall d’activitats esportives, culturals i de lleure com cercaviles de gegants i capgrossos, sardanes, castellers, música, teatre, jocs i tallers per als infants en el Firajoc al parc Nadal.

Aquesta exhibició gratuïta, en el Palau Falguera, permetrà al ciutadà olorar i veure més de 10.000 roses d’hivernacle, de jardí o en flor, de més de 150 varietats diferents. La flor congregarà l’atenció d’aquest any, però també l’art on es faran muntatges plàstics relacionats amb les roses. La coneguda com Ciutat de les Roses, Sant Feliu, obre les portes de l’exposició el divendres de 20 a 21h, i el cap de setmana de 10 a 21h.

Durant la mostra s’organitzen conferències, demostracions d’art floral com els ikebanes de l’art floral japonès, i diversos concursos infantils i per adults, gràcies als quals s’escollirà la millor rosa, que rebrà el Premi d’honor Pere Dot, la rosa més perfumada, les millors roses en miniatura o els rosers més bells de la varietat Polyantha.

Aparador comercial i gastronòmic
La gastronomia no s’oblida d’aquesta flor, una desena de restaurants i pastisseries locals oferiran en els seus menús els plats que van presentar en les IV Jornades gastronòmiques “La cuina de les roses” celebrades del 17 al 19 d’abril. Es tracta de l’únic certamen gastronòmic on les roses són les protagonistes de totes les receptes de cuina.

D’altra banda, la Fira és l’aparador comercial de la comarca on els locals s’instal•len als carrers, amb parades, per avivar l’activitat econòmica, social i artesanal. La cultura, també, arriba a la ciutat amb la XVI Mostra d’Activitats i Folklore Tradicional i Popular i l’XI Festival Buti+Farra+Sound.III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios