www.elllobregat.com

La Colònia Güell, cuna modernista

martes 21 de abril de 2015, 22:28h
La Colònia Güell alberga una de les mostres més importants del modernisme de Gaudí, la Cripta, que es troba inclosa en terme municipal a Sant Coloma de Cervelló.
Aquesta construcció va servir com a laboratori de probes de la gran basílica de la Sagrada Família, i és , a dia d’avui, un dels majors atractius de tota la comarca, amb gairebé 60.000 visitants l’any.

La colònia obrera d’Eusebi Güell és única entre totes les colònies industrials del món per la seva urbanització i exquisit disseny. L’any 1991 va ser declarada Bé d’Interès Cultural, cosa que va comportar la protecció d’alguns dels seus edificis modernistes–obres de Antoni Gaudí, Francesc Berenguer i Joan Rubió- més importants.

Proba de la seva rellevància, com a patrimoni cultural, és el seu paper protagonista, l’estiu passat, al acollir el Primer Congrés celebrat sobre la vida i Obra de l’ arquitecte de la Cripta. Aquesta trobada es va tancar amb la creació i presentació de la Càtedra Antoni Gaudí per l’aprofundiment de l’estudi de la figura del geni de Reus i la seva herència modernista. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios