www.elllobregat.com
El nou Pla de Llevant genera les primeres reaccions contràries

El nou Pla de Llevant genera les primeres reaccions contràries

Por Dayana García Blas
martes 21 de abril de 2015, 22:55h
Casi 3.000 habitatges sostenibles, una escola, un institut, un nou Centre d’Atenció Primària (CAP) i, fins i tot, un museu es construiran a Viladecans
El Pla de millora urbanística de la zona de Llevant de Viladecans ja és una realitat, i inclou la construcció de 2.900 habitatges sostenibles, el 40% de protecció oficial, regulats amb les mesures d’eficiència energètica de climatització i d’il•luminació.

El Ple de l’Ajuntament ha confirmat la reforma d’un projecte que va ser aprovat al 2007, però que la crisis i, en part, l’opinió pública contrària va deteriorar.

Les modificacions al Pla inicial impliquen un alliberament casi total d’edificacions en l’àmbit d’Oliveretes en benefici de més zones verdes i naturals, i nous equipaments construïts en una amplia superfície per a la implementació d’un nou ambulatori, que està en procés de construcció, la nova escola Mediterrània, un institut, un centre cívic i un museu, que es sumen al tanatori, recentment, inaugurat.

El Parc esportiu de la Torre Roja serà més gran i les noves carreteres permetran una descongestió del trànsit al municipi degut a l’enllestiment de la ronda de circumval·lació de la muntanya, connectant l’avinguda de la Fraternitat amb la carretera comarcal C-245, situada a l’alçada del nou Tanatori de la ciutat. Dels 423.188 metres quadrats, un 17% correspondran als habitatges i la resta es repartirà entre els equipaments amb un 18%, vials i aparcaments, que ocupen un 26%, i les rieres, un 4%.

Resposta de ERC
Esquerra Republicana local alerta que l’Ajuntament ha aprovat el nou Pla de Llevant donant “l’esquena a la ciutadania” assegura Bárbara Lligadas, candidata municipal del partit a Viladecans. La preocupació de l’alcaldable incideix en l’entorn natural i ecològic d’Olivaretes que es veuria afectat per la construcció de 3.000 habitatges, segons declara. Des del partit d’ERC es defineix aquesta actuació com a “obsessió malaltissa pel creixement infinit” que expliquen que tenen els socialistes del municipi.

Així, Bárbara manté que “torna amb força l’amenaça real contra el nostre patrimoni natural que ha estat sempre el Pla de Llevant, ja des de la seva aprovació en 2007” quan segons la candidata va ser “agressiu” per l’entorn medi ambiental.

Lligades ha remarcat que la lluita per aturar aquest projecte urbanístic continua vigent. Fa uns anys, es va frenar per la crisis, però ara la negativa ressorgeix amb força per lo que la candidata anima a que retorni “el rebuig ciutadà” cap a un projecte que inclou l’edificació d’uns habitatges on “nosaltres tenim molt clar que no existeix una demanda d’habitatges nous a Viladecans que justifiqui trinxar més el territori”, senyala Bárbara Lligades. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios