www.elllobregat.com

Una bona educació suposa joves promeses

Por Dayana García Blas
martes 21 de abril de 2015, 22:56h
La Formació Dual permet un vincle més proper entre l’empresa i l’estudiant
L’educació és una prioritat per l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz. En els últims anys, l’administració ha optat per enfortir aquest sector que representa “el futur dels nostres joves”.

El Pla de Millora d’Èxits Educatiu es va presentar al desembre en tots els centres escolars del territori, incloent instituts, a fi d’avançar en les taxes d’èxit escolar aprofitant l’evolució social i personal del sistema educatiu, permetent oportunitats a tothom independent de la procedència d’origen, potenciant la innovació cultural i educativa, i procurant que les famílies col•laborin en la causa.

“Viladecans vol apostar per la Formació Professional Dual” asseguren des de l’Ajuntament aclarint que una ensenyança especialitzada i pràctica connecta millor a l’estudiant amb l’empresa, i facilita el camí als joves desencantats. Un exemple d’aquesta iniciativa és Desigual que, al instal•lar la plataforma logística al territori, fomentarà junt amb l’administració la formació professionalitzada amb l’objectiu de que els adolescents tinguin l’oportunitat de treballar. També, es suma en aquest repte la Clínica Segalà de pròtesis dentals.

La fibra òptica als centres educatius millora aquesta formació, així com el projecte acordat amb les ciutat del nord d’Europa que fa referencia als Entorns Personals d’Aprenentatge. L’escola de l’Enxaneta, també, incorpora un programa de “cultura emprenedora educativa” per tal d’apropar als nens de cinquè de primària al món laboral, mitjançant la innovació i la creativitat.

Les noves tecnologies es posen de relleu en el panorama educatiu i es combinen amb la pedagogia. La Xarxa d’Innovació Educativa del municipi proporciona als alumnes les eines més modernes i avançades per “tenir uns joves ben preparats” segons es remarca des de l’Ajuntament. Gracies a l’aposta del territori per ser una ciutat “smart”, Viladecans va rebre l’any passat el reconeixement com a “Ciutat de la Ciència i Innovació”.

Evitar nous tancaments
La construcció de la futura Biblioteca de Can Ginestar, la segona més gran, es suma al creixement educatiu a Viladecans on hi ha una escola oficial d’idiomes, escoles d’adults i una xarxa municipal d’escoles bressol. Promoure una educació de qualitat és un tema preferent “evitant el tancament d’escoles, com va passar amb l’Escola Mediterrània” indiquen des de l’Ajuntament. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios