www.elllobregat.com
La ciutadania manté viu el debat sobre el transport públic

La ciutadania manté viu el debat sobre el transport públic

Por Beatriz Fontseré
viernes 15 de mayo de 2015, 04:43h
La tarifació social és una de les principals demandes del Congrés en Defensa del Transport Públic
Un conjunt d’activistes a favor del transport públic de tot Catalunya, entre els quals es troba l’entitat UNE, Unió Esportiva de Sant Feliu Llobregat, han organitzat a Barcelona el primer Congrés en Defensa del Transport Públic.

Aquesta reunió tenia l’objectiu de generar propostes relacionades amb el transport públic per vehicular-les entre les diferents candidatures municipals. Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), la plataforma STOP PUJADES o la Federació d’Associacions de Veïns de Catalunya –que són algunes de les entitats que han participat en aquesta trobada-, demanen la tarifació social del transport públic.

Concretament, proposen rebaixar el preu del tiquet del transport públic i adequar-lo al salari mínim. La proposta va més enllà pels col•lectius de risc, entre els quals es demana que puguin fer servir el transport públic gratuïtament.

Una altra de les propostes derivades d’aquest Congrés és finalitzar les obres pendents, com la construcció de L9 que passarà per L’Hospitalet i el Prat, unint l’aeroport amb Barcelona, Badalona i Santa Coloma de Gramenet.

El Congrés també enviarà a les diferents candidatures municipals la seva voluntat de garantir una oferta mínima de transport públic. Aquesta proposta beneficiarà, sobretot, els municipis del Baix Llobregat-Nord que, tradicionalment, han quedat al marge del transport públic metropolità.

Ampliar la xarxa metropolitana
Si més no, la demanda més arriscada és la relacionada amb el finançament del transport públic. Les entitats que han format part del Congrés de Defensa del Transport Públic demanen que siguin els propis ajuntaments els responsables de finançar les línies de transport públic i entre tots els municipis, crear una xarxa metropolitana més ample.
Està previst que la Mesa Popular del Transport Públic, organitzadora del Congrés, redacti unes conclusions més extenses que farà arribar abans de les properes eleccions a totes les forces polítiques, a fi d’exigir-los un posicionament clar davant d’aquesta demanda ciutadana. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios