www.elllobregat.com
Sant Boi millora novament les dades de victimització amb una reducció del 2’9% dels fets delictius

Sant Boi millora novament les dades de victimització amb una reducció del 2’9% dels fets delictius

viernes 15 de mayo de 2015, 05:06h
La Junta Local de Seguretat presentarà un balanç positiu on s’han registrat 4.430 fets coneguts, 134 menys que el període anterior. Els delictes baixen més d’un 9% però augmenten les faltes: els furts i l’auge de les estafes són han fet créixer aquesta estadística.
Després d’un inici d’any complex en matèria de seguretat ciutadana, amb els continuats robatoris que una parella espanyola va realitzar al barri de la Cooperativa de Sant Boi, que millor que posar calma –amb el cas resolt també- amb les noves dades de victimització de la ciutat. Casos molt concrets i molt continuats com aquest en qüestió afecta, sobretot, a la percepció dels veïns –i a la vegada víctimes- que, en cap cas, es correspon amb la realitat de la ciutat, que mostren les dades.

Segons ha pogut saber El Llobregat, Sant Boi ha reduït els fets delictius coneguts en un 2’9% en el període entre març de 2014 i febrer de 2015. En total, doncs, en aquest període que és el que presentarà pròximament la Junta Local de Seguretat, s’han produït 4.430 fets delictius (delictes i faltes), 134 menys respecte a les xifres de l’anterior Junta que va tancar amb 4.564. Sant Boi manté així la tendència a la baixa, i per tant positiva, que tota la Regió Policial Metropolitana Sud ha registrat en aquest darrer any 2014. De fet, porta tres anys consecutius reduint les estadístiques de fets delictius.

Faltes per delictes
Per tipus, els delictes disminueixen en un 9,1% gràcies a la millora de les xifres en quasi totes les seves categories. En total, de 2.520 delictes s’ha passat a 2.291 en aquest període anual, on els delictes contra el patrimoni continuen sent els més habituals amb diferència (1.813). El robatori amb força a l’interior del vehicle continua sent el tipus de delicte estrella a tota la comarca del Baix, i també a Sant Boi: s’han enregistrat 468, el que representa un 25,8% d’aquesta categoria. Molt a prop trobem els furts: en total s’han donat 369 (20,4% dels delictes contra el patrimoni).

En contra, la quantitat de faltes augmenta en un 4,6% amb 95 faltes més que a l’estadística anterior. En el cas de la categoria més habitual (contra el patrimoni), són els furts els més habituals (60,6%). Cal destacar, d’altra banda, l’auge de faltes per estafa que ja representen un 9,9% (178).

Compte a l’estiu
Per mesos, el mes d’abril de 2014 va ser el menys delictiu amb 296 fets coneguts; mentre que juliol va ser el punt més àlgid amb 420. L’inici del bon temps, amb l’augment corresponent del temps que la ciutadania passa a la via pública i a les terrasses, per exemple, són alguns dels motius.

D’altra banda, festivitats com la Setmana Santa o el Nadal acostumen a deixar també petits repunts de l’activitat delictiva el que convida a augmentar la precaució.

Segons les noves dades de la Junta Local de Seguretat de Sant Boi, el 82% dels delictes els han comés homes i, per nacionalitats; del total, el 64,4% són de nacionalitat espanyola.

Per acabar, Sant Boi reflecteix també l’esperit de proximitat que des de la Regió Policial Metropolitana Sud s’està encoratjant. I és que la prevenció és fonamental per mantenir les xifres a la baixa. En aquest sentit, els joves i les persones grans són els col•lectius que més preocupen als cossos de seguretat de la ciutat, els quals han rebut 170 de les 183 presentacións i col•loquis que s’han realitzat.

El consum de continguts segurs a Internet, la violència masclista, les conductes discriminatòries o els consells de seguretat, en general, per les persones de la tercera edat (els més vulnerables) són alguns dels exemples. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios