www.elllobregat.com

24-m: especial eleccions

L’historiador compromès amb el present

L’historiador compromès amb el present

CIUTADANS: Josep Mª González

viernes 15 de mayo de 2015, 05:28h
Josep Maria González és veí d’Esparreguera des del seu naixement, fa 37 anys. Des de ben jove es va interessar pel que succeïa al seu voltant i, com que no li agradaven “com anaven les coses a Espanya”, va decidir comprometre’s amb un partit polític quan estava a punt d’acabar la carrera d’Història a la Universitat de Barcelona.
Va optar pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), del qual ha format part fins al 2012. Els quinze mesos que va treballar com a regidor del seu poble substituint un altre company van ser ambivalents: “Personalment, va ser una experiència molt enriquidora, un gran aprenentatge; políticament, vaig veure que la democràcia interna no hi funcionava”. Per això, i per la “deriva política” del PSC, va decidir canviar de sigles.

Avui dia és portaveu i coordinador de l’agrupació de Ciutadans d’Esparreguera, així com responsable de la política municipal del Baix Llobregat i candidat a l’alcaldia del seu poble. Una de les coses que més li indignen és que no s’escolti la ciutadania, probablement perquè fa deu anys que exerceix com a president d’una associació de veïns i està implicat en altres entitats com el Col•lectiu Esparreguerí de Recerques, on treballen per investigar, protegir, divulgar i fomentar el patrimoni del poble. És per això que, si guanya les eleccions, modificarà el reglament municipal “perquè la gent pugui decidir què s’ha de fer i no només escoltar els que altres han fet”. Sens dubte, aquest professor “interí” d’Història en un institut baixllobregatí és una persona “seriosa”, “activa” i “exigent”. També reconeix que s’implica massa en allò que fa i que, potser per això, a vegades es pren les coses “massa a la dolenta”. O serà que la història afavoreix l’esperit crític, afegim nosaltres. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios