www.elllobregat.com

24-m: especial eleccions

Un lluitador per la independència personal i política

Un lluitador per la independència personal i política

Fe d'errades: el perfil de Josep Mª Llop, a l'edició paper, no correspon.

viernes 15 de mayo de 2015, 05:32h
Josep Maria Llop Rigol (La Palma de Cervelló, 1963) mai no va pensar que es dedicaria a la política. Cec de naixement, explica amb gran serenitat i sense donar-se gens d’importància, que després d’estudiar Dret a la Universitat Autònoma de Barcelona, es va interessar per les qüestions internacionals, motiu pel qual va fer un màster sobre Dret de la Unió Europea i després va marxar els Estats Units per fer un altre sobre Administració i Direcció d’Empreses (MBA).

Després d’anys estudiant i treballant per a diverses institucions al servei dels invidents, va tornar a Catalunya pensant que seria fàcil trobar feina. Res més lluny de la realitat. Després d’enviar més de 650 currículums i realitzar més de 150 entrevistes, va descobrir que la ceguesa encara era un “impediment gravíssim”. Va trobar feina com a professor de Màrqueting a la Universitat Pompeu Fabra quan la política es va creuar pel seu camí.

Tot va començar col·laborant una hora a la setmana amb els veïns que volien la independència de La Palma de Cervelló i aquesta dedicació li va “enganxar”. És per això que es va afiliar a Convergència Democràtica de Catalunya, va presentar-se com a alcalde del seu poble i va guanyar les eleccions el 1999. Va ocupar el càrrec durant sis anys, fins al 2007, i aquest any torna a presentar-se de nou. A més a més, ha estat diputat del Parlament i actualment és president comarcal de CDC al Baix Llobregat, a més d’assessor sobre qüestions de discapacitat a la Diputació de Barcelona.

Cassat amb dues filles, Josep Maria Llop divideix el seu cor entre la família, la docència i la política. Apassionat de la natura, reconeix que una de les coses que més l’omple és treballar “al servei de la gent i conèixer-la tal com és”. No en va, assegura que està preparat per a guanyar les eleccions vinents i es rebel·la contra qui pensa que la política és un cementiri per a la jubilació. Amb aquesta energia, qualsevol ho posa en dubte.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios