www.elllobregat.com

24-m: especial eleccions

Bloc 1: ¿Com poden combatre les desigualtats socials?

ICV

viernes 15 de mayo de 2015, 05:38h
Tenim dos elements claus. Un és establir un pla de rescat social. Hi ha una situació d’emergència i, per tant, s’ha d’assegurar pa, feina i sostre per la majoria de gent. És urgent abordar aquest rescat social amb mesures que ja s’estan fent a ajuntaments de la comarca, però que creiem que val la pena intensificar.
Un altre paquet important és reformular els serveis dels ajuntaments. La crisis ens ha agafat amb un serveis socials dèbils. Cal aprofitar la situació per fer un replantejament del paper que tenen els serveis municipals perquè no siguin uns serveis de caritat i d’urgència sinó que siguin els serveis socials que garanteixin els drets fonamentals de la gent: el dret a l’educació, a la salut, el dret a la infància, el dret a conviure en igualtats d’oportunitats que avui no es produeix.

A on anem? Al rescat social sí, però també a tenir uns serveis socials més potents i robustos que lluitin contra les retallades de la Generalitat de Catalunya i que afecten a molts dels serveis municipals. D’altra banda, és clau garantir l’habitatge de la gent. Que les nostres ciutats estiguin lliures de desnonaments és una prioritat.

A nivell comarcal, estem en disposició de fer un fons d’habitatge perquè la gent pugui accedir a un lloguer social de 200 i poc euros i que pugui viure amb dignitat. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios