www.elllobregat.com

24-m: especial eleccions

Bloc 2: ¿Com s’ha de fomentar l’ocupació i el desenvolupament econòmic?

PSC

viernes 15 de mayo de 2015, 05:58h
No podem deixar de fer res que vagi en dos direccions: reduir l’atur i crear ocupació. El problema de l’atur és el de llarga durada, que afecta a les persones grans, joves, a les dones i a tots els col•lectius, que estan des de fa un any o dos a l’atur.
Fa falta un pla de xoc i, després, canviar les formes de com ens relacionem amb aquestes persones en atur, personalitzant, acompanyant-los i potenciant que sigui la mateixa persona que sigui capaç de refer-se, amb certa autoestima per anar a buscar treball. En qualsevol cas, el tema de l’atur no el podrem resoldre perquè és un problema més estructural. Per crear ocupació.

En aquesta crisis, des del 2007, el 50% dels llocs de treball que s’han perdut són de la construcció; el 25% de la indústria i el 15% del comerç. Per tant, el 90% dels aturats venen d’aquests tres sectors. I aquí només treballava el 50% al 2007, per tant, hi ha altres sectors que han anat tirant i que se’ls s’ha ajudar. Ara, a la construcció, amb plans de rehabilitació, com els que s’estan fomentant des de l’Àrea Metropolitana, que ajuden a rehabilitar l’habitatge i suprimir barreres arquitectòniques, podem crear ocupació. A les indústries, als nostres polígons, dotant-los dels serveis que necessiten les empreses, ajudant-los amb iniciatives com InnoBaix, aplicant les polítiques d’orientació cap a sectors de més valor afegit i reordenant les ordenances perquè es puguin ubicar les empreses en funció de les seves necessitats podem crear ocupació. I en el comerç, treballant conjuntament per potenciar el comerç local. Això ho podem fer, ho hem vingut fent i ho seguirem fent. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios