www.elllobregat.com

24-m: especial eleccions

Bloc 2: ¿Com s’ha de fomentar l’ocupació i el desenvolupament econòmic?

PxC

viernes 15 de mayo de 2015, 06:04h
Hi ha una mancança que no ha dit cap ponent que és la seguretat als polígons industrials, que a la nostra comarca és ‘cero patatero’. He parlat amb algun comerciant que té la seva activitat en un polígon i que l’ha robat 18 vegades en dos anys.
Ja no li agafa cap assegurança. M’he trobat molts ajuntaments, com per exemple el meu, en què la policia local sortia una vegada per la nit, de vegades dos. La seguretat és important. Els comerços generen seguretat quan estan a la trama urbana i s’han deixat molt aquestes situacions perquè hem viscut prèviament com a ciutats dormitoris i no hem fet aquesta cohesió per nutrir-les d’aquest context propi de les comarques. Creiem que els Plans d’Ocupació estan bé, si no s’utilitzen per endollar, als ajuntaments, als seus amiguets.

Veus que no es poden renovar en fases de més de sis mesos i després veus gent que ha renovat quatre vegades seguides perquè són amigues d’algun partit polític o alguna qüestió mentre que hi ha, en alguns municipis, un 19% d’atur. Fins que no entrem la ètica dins de la política econòmica dels ajuntaments, serà molt difícil. I, per últim, els impostos. Tothom parla de subvencions, exempcions fiscals... Els impostos que tenim, sobretot a les ciutats més grans, és en molts casos més alts que a Barcelona, per exemple, per obrir un restaurant. Amb això, volem fer alguna cosa? Està molt bé prometre-ho, però legislatura rere legislatura, les bonificacions sempre han estat mínimes i amb una quota que al final no s’acaba completant. El que podem fer és donar seguretat als polígons; arrengaments urbans; fer una política urbanística que afavoreixi el comerç i, després, que no entrin en incongruències de dir volem uns llocs de treball de qualitat i després deixen obrir un macro-centre comercial que farà molt de mal a la trama comercial de proximitat, etc. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios