www.elllobregat.com

24-m: especial eleccions

Bloc 3: Projectes o vies estratègiques pels quals lluitaran

ICV

viernes 15 de mayo de 2015, 06:07h
La idea principal és construir una comarca més justa, més democràtica, més sostenible. Cal recuperar la dignitat de la política local i de proximitat.
Cal recuperar territorialment la comarca, i aquí hi ha feina. Ara podem dir que podem defensar el Parc Agrari, però aquí hi ha una voluntat depredadora de col•locar ciment on ara hi ha possibilitat de desenvolupament agrari.
Desenvolupar, doncs, el Parc Agrari, recuperar el riu, recuperar la muntanya... La muntanya pot donar activitat econòmica, pot donar possibilitats de recuperació i aquí hi ha uns quants municipis que tenen muntanya. I després hi ha un element clau que és recuperar el teixit industrial amb una visió comarcal, amb una visió que superi la competència entre els polígons de les ciutats. Hi ha situacions molt absurdes a la nostra comarca, de ciutats governades pel mateix partit polític i on els polígons són ajuntats i és impossible concretar tots els temes de trànsit o de logística; i encara tenim moltíssimes naus industrials que encara competeixen les unes amb les altres per veure quina ofereix els preus més barats. Per tant, una visió global de polígons industrials, una visió global a nivell territorial i una visió global de transport públic que ens permeti cosir les dues coses. Ens falta aquesta visió de comarca cosida amb transport públic que ens permeti anar d’una banda a l’altra del riu, cal fer projectes nous, cal perllongar el tramvia, cal connectar algunes ciutats amb línies de bus, cal fer un replantejament que permeti reduir l’ús de vehicle privat. Es pot reduir la contaminació millorant l’activitat econòmica i l’activitat industrial. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios