www.elllobregat.com

24-m: especial eleccions

Bloc 3: Projectes o vies estratègiques pels quals lluitaran

Bloc 3: Projectes o vies estratègiques pels quals lluitaran

C´s

viernes 15 de mayo de 2015, 06:07h
Dues prèvies, com que de desigualtats socials i d’ocupació ja hem parlat, no en parlo però són dos eixos importants per nosaltres.
Segona, tot el que han dit els meus companys que m’han precedit està molt bé, però a nivell municipal poc. La gran majoria depèn de la Generalitat o de l’Estat. Regeneració democràtica i participació ciutadana. Aquests són dos grans eixos. Creiem que estem al final d’un cicle i a l’inici d’una segona transició democràtica que s’inicia d’aquí un mes, a les eleccions municipals. I el Baix Llobregat no es pot quedar enrere.

Cal recuperar la confiança de la ciutadania envers la política i els polítics. Per aquest motiu, hem signat una carta ètica on ens comprometem a renunciar al nostre càrrec en el cas de quedar imputats per corrupció política, per exemple. Proposarem un pacte en contra de la corrupció que farem extensiu a la resta de partits polítics i que esperem que el signin. Rendició de comptes.
Volem audiències públiques al tercer any de legislatura per avaluar el grau de compliment del programa de govern. Els ROMS: els hem patit fins ara. Som un partit que està fora dels ajuntaments i no podem participar en molts. S’han de reformar per millorar la participació ciutadana, aplicar els reglaments de participació ciutadana, reactivar els consells sectorials i territorials, polítiques de proximitat. Els ajuntaments grans si que tenen la figura dels regidors de barri, els petits no. Nosaltres volem fer extensiva la figura del regidor de barri a tots els municipis del Baix Llobregat. I, finalment, ajuntaments oberts a la ciutadania. Ha d’haver una bidireccionabilitat. Els ajuntaments han d’estar oberts perquè la ciutadana pugui participar, no només cada quatre anys. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios