www.elllobregat.com

24-m: especial eleccions

Bloc 4: Exposició lliure de candidatures

PSC

viernes 15 de mayo de 2015, 06:11h
Ha quedat clar que hi ha tres línies fonamentals. Una que té a veure amb els drets socials i amb la protecció dels col•lectius que més ho necessiten; la segona, que és la promoció de l’activitat econòmica com element per lluitar contra l’atur, que és un dels factors de major discriminació; i, la tercera, que és la de endreçar el territori.
Vull aprofitar aquest temps per complementar la quarta línia d’actuació que els ciutadans ens demanen: una gestió municipal eficient. Per dir-ho gràficament, que canviem les bombetes, que netegem els carrers, que fem el manteniment dels carrers, la seguretat als carrers, que fem allò que correspon ...

Però, a més, la ciutadania demana què és el que es fa, per què es fa, amb qui es fa i com es fa. I això vol dir que els ajuntaments han de tenir mecanismes àgils i ràpids perquè la gent pugui participar i conèixer. S’ha fet un esforç. Tothom ha intentat col•locar els PAMs dins d’una visibilitat, però hem de seguir avançant perquè, de vegades, ens perd allò de parlar d’elements econòmics com si tothom fos interventors. S’han de poder explicar les coses amb la voluntat de que s’entenguin.

Perquè a política el que no es pot explicar que no es faci, perquè o no s’entendrà o perquè no és legal. Hem de plantejar aquest element de transparència, de bon govern, de responsabilitat i de proximitat. És necessari que hi hagi un mecanisme de barri de comunicació directe. Cal escoltar la veu organitzada de la gent.

Moltes vegades els reglaments municipals venen d’una època que no s’han ajustat a les noves demandes. Per tant, transparència i proximitat. Ens hem d’arriscar una mica amb la innovació per tirar endavant. Com deia un socialista històric, ho hem intentat i ho continuarem fent. Posem a la gent que considerem més honrada, per a continuació -com deia el Pablo Iglesias,l’històric no el d’ara- tractar-los com la menys honrada, per vigilar-los.

Hem de reforçar aquesta vigilància per recuperar la confiança en la gestió municipal com ha estat fins ara, un exemple de transparència i de bon fer. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios