www.elllobregat.com
Història i natura converteixen Montserrat en el destí ideal per la primavera i estiu
Ampliar

Història i natura converteixen Montserrat en el destí ideal per la primavera i estiu

martes 19 de mayo de 2015, 11:58h
Durant els mesos de més calor, els visitants poden fer tota mena d’activitats: des d’endinsar-se en el parc natural fins conèixer tot el patrimoni i la tradició de la muntanya més famosa de Catalunya
La oferta turística del Baix Llobregat és tan complexa com heterogènia és la nostra comarca. És urbana i a la vegada manté l’esperit rural i local promogut pel parc agrari i els seus productes de proximitat; té, doncs, gastronomia i rutes vinícoles (sis municipis del nord pertanyen a la denominació d’origen del Penedès); té arquitectura modernista, fins i tot gaudiniana, història i restes arqueològiques; és destí de referència per a la pràctica poliesportiva; i, entre d’altres contraposicions, té mar i muntanya, amb unes platges de bandera i una joia natural com és Montserrat.

La muntanya més famosa de Catalunya obre, amb el bon temps, la seva temporada de primavera i estiu amb tot un ventall d’activitats que abracen la tradició, la història amb la natura que evidentment la defineix. Entre les diverses opcions que s’hi poden dur a terme, destaca, per una banda, l’exposició del cremallera, ubicada a l’edifici de l’antiga estació de Monistrol-Vila, que permet descobrir la seva història a través de documents gràfics, objectes i audiovisuals. Per una altra banda, el Monestir de Montserrat com a centre de pelegrinatge, amb l’espiritualitat del Santuari i l’art del Museu. Un centre amb sis col.leccions permanents amb més de 1.300 obres i exposicions itinerants.

Els visitants, a més, poden descobrir l’entorn i els increïbles paisatges, viure la natura en primera persona, fer excursions per endinsar-se dins del Parc Natural de Montserrat i visitar el conjunt d’ermites de Sant Joan i Sant Onofre, ubicat a més de 1.000 metres d’alçada, des d’on es pot descobrir la singular orografía de la muntanya.

Per accedir a Montserrat, s’agafa el Cremallera, mitjà de transport que porta els usuaris fins al centre del recinte del Santuari, després de 15 minuts de trajecte. El seu recorregut comença a l’estació de Monistrol de Montserrat. Al llarg de tot el viatge es poden veure unes panoràmiques espectaculars de tota la vall i la muntanya. Gràcies als vidres panoràmics, els viatgers poden apreciar tota la bellesa natural del paratge. Els trens estan climatitzats per garantir el màxim confort. A més, estan totalment adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i les andanes estan al mateix nivell del terra dels trens per facilitar l'accessibilitat.

Els usuaris, a més, poden apropar-se a l’ermita de la Santa Cova on, segons la tradició, es va trobar la mare de Déu. Per accedir-hi cal agafar el Funicular de la Santa Cova, transport que regala unes vistes privilegiades sobre la vall del Llobregat i permet visitar el conjunt escultòric modernista català més important a l’aire lliure: el rosari monumental, on destaquen obres de Gaudí i Llimona, entre d’altres.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios