www.elllobregat.com
Sociovergència a falta d’ICV

Sociovergència a falta d’ICV

miércoles 24 de junio de 2015, 02:24h
A bans de la constitució del Ple, l’alcaldessa ja va donar a entendre un possible pacte amb un segon partit, tot i que l’opció més viable era governar en minoria.
Certamen era el que s’esperava després que ICV pagués el preu de les seves divisions internes a les urnes i quedés fora de tota representació.

Una setmana després es confirma, en canvi, un pacte ‘sociovergent’ que amplia la majoria clara que tenia el PSC amb una major estabilitat municipal tot i que no arriben a sumar la majoria absoluta dels 11 regidors. És molt significatiu aquest aspecte que no s’acostuma a donar i que parla molt bé de l’alcaldessa socialista que accepta tancar aquest pacte de coalició amb CiU degut a l’acord programàtic entre ambdues parts i que es resumeix en aquests aspectes: “una major profunditat en l’aplicació de polítiques socials i del benestar des d’una perspectiva de progrés i de personalisme comunitari; amb transversalitat pel que fa a la transparència pública en totes les decisions públiques; i amb noves polítiques de promoció i dinamització econòmica per contribuir a la creació de llocs de treball de qualitat”, diu el document signat per ambdues parts.

Tancat l’acord, ja s’ha presentat el cartipàs municipal que recull les diferents àrees de govern, on CiU comptarà també amb càrrecs de responsabilitat.

L’alcaldessa ha anunciat la creació de quatre grans àmbits de gestió: Benestar i Acció Social, presidit per Miguel Ángel Díaz, primer tinent d’alcalde; Ciutat i Territori, liderat per Rosa Fernàndez; Nova Governança i Ciutadania, presidit per Jordi Tort; i el darrer, Comerç, Civisme i Promoció de la Ciutat, on el responsable serà Ramon Castellano, cap de llista de CiU.

A més, Antoni Rafanell serà el regidor delegat de Civisme.III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios