www.elllobregat.com

Sant Feliu de Llobregat

Reconciliació històrica d’esquerres

Reconciliació històrica d’esquerres

La capital del Baix Llobregat, Sant Feliu, tornarà a tenir un govern de coalició d’esquerres amb ICV i PSC com a màxims representants, i en el que també es podria sumar ERC si es donen les condicions.
Aquesta ha estat la decisió de l’assemblea del partit majoritari (Iniciativa per Catalunya) que trencarà, doncs, el pacte de govern que ha mantingut a la darrera legislatura amb CiU.

La davallada generalitzada convergent també s’ha deixat notar a Sant Feliu on han perdut dos regidors dels quatre que disposaven des de l’any 2011. Aquest resultat ha impedit segurament reeditar el pacte entre ICV i CIU –poc natural però que ha funcionat segons l’anterior equip de govern- per donar pas a una nova aliança d’esquerres amb el PSC, coalició que no es donava des de 1999.

Així, tot i la campanya “convulsa”, tal i com exposa un comunicat oficial d’Iniciativa, i tot i el bon balanç positiu que es fa, com dèiem, de l’anterior pacte de govern, Sant Feliu fa un gir clar a l’esquerra amb un front que estarà dirigit per les dues forces més votades: Iniciativa amb sis regidors i l’alcalde, Jordi San José, i el Partit Socialista, amb quatre regidors. “Després d’explorar les diferents opcions possibles de govern, l’assemblea va valorar que la proposta amb el PSC dóna les condicions favorables per governar Sant Feliu a partir del nostre programa electoral i des d’una perspectiva d’unitat d’esquerres”, exposen fonts oficials al partit ecosocialista.

De fet, a aquest esperit de govern d’esquerres es podria sumar el tercer partit votat i sorpresa d’aquests comicis: Esquerra Republicana. En aquest sentit, l’assemblea s’ha fixat com a prioritat mantenir el diàleg amb l’agrupació independentista sense descartar la possibilitat de realitzar un tripartit. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios