www.elllobregat.com
Martorell, per l’autodeterminació

Martorell, per l’autodeterminació

Por Joan Carles Valero
miércoles 24 de junio de 2015, 02:35h
A Martorell s’ha produït un relleu generacional a l’alcaldia, però no polític. Xavier Fonollosa (CiU), dofí de Salvador Esteve, pren el relleu perquè el seu “pare polític” es jubila desprès de 36 anys de regidor, dels quals 24 com alcalde i els quatre darrers també com a president de la Diputació de Barcelona.
Fonollosa ha rebut els vots dels 8 regidors de CiU i dels 3 d’ERC, formació encapçalada per Adolf Bargués, amb qui prèviament a la constitució de l’ajuntament, havien arribat a un acord. Tots els integrants de la majoria de govern van prometre els seus càrrecs posar-se al servei del president Mas i del Parlament per defensar l’autodeterminació de Catalunya.

El màxim representant de CiU a l’Ajuntament de Martorell, Xavier Fonollosa, finalitzà la seva primera intervenció com alcalde amb una cita del president estadounidenc Kennedy: “La política en democràcia és bàsicament voluntat de servei i l’aspiració més noble d’un ciutadà”. També va dir que “Martorell ha d’encarar en el futur més immediat reptes importants en l’àmbit econòmic i social. I ho ha de fer en un context encara molt difícil, tot i l’inici de la recuperació econòmica, i en un moment d’enorme transcendència històrica en l’àmbit nacional”.

Adolf Bargués, màxim representant d’ERC a l’Ajuntament de Martorell, assegurà a la signatura del pacte de govern municipal que “la situació política del país és excepcional. El procés cap a la creació d’un estat propi que Catalunya està vivint de manera majoritària, tant des de la societat civil com des de les institucions catalanes, reforça aquesta voluntat única de seguir el camí conjuntament i referendar la voluntat del poble”.

En quan a l’acció de govern i els principals eixos programàtics d’aquest pacte de progrés entre CiU i ERC són: el compromís a contribuir a la construcció d’un nou país, a la millora social, a la participació, comunicació i transparència, a la represa econòmica, a la modernització i eficiència de l’Ajuntament i a l’aprovació del nou Pla d’Ordenació Urbana Municipal de Martorell. Un eixos programàtics que segons els partits del govern a Martorell es desenvoluparan en el Pla d’Actuació Municipal 2015-2019, que es presentaran al ple del consistori el proper mes d’octubre.

La regidora de SOM Martorell (Podemos), Raquel Pérez, va dir que el pacte entre esquerra i dreta els obliga a “fiscalitzar a la dreta i recordar a ERC el tipus d’esquerra que son”. Es per això que vigilaran el compliment del programa electoral dels republicans. Francesc Josep Arpal, de PP, lamentà que per 49 vots no han aconseguit el segon regidor. Recordà al nou alcalde que ha jurat la Constitució. Per la seva part, tant José Antonio Simón (Movem Martorell) com el representant del PSC, Lluis Tomàs Moreno, assegura que els veïns de Martorell van votar el 24 de maig per partits d’esquerres, però que ERC ha optat per la continuïtat, assenyalant que CiU ha perdut la majoria i que s’obria la possibilitat d’una alternativa d’esquerres. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios