www.elllobregat.com
Sant Boi, porta d’Europa en salut mental
Ampliar

Sant Boi, porta d’Europa en salut mental

miércoles 01 de julio de 2015, 12:51h
El Clúster de Salut Mental de Catalunya inaugura la seva nova seu al Palau Marianao amb l’objectiu d’internacionalitzar els seus reptes estratègics

Cent cinquanta anys d’història vinculen la ciutat de Sant Boi amb el sector de la salut mental, el que ha convertit aquest municipi en un referent a tots els nivells de l’administració. Ja fa dos anys, l’Ajuntament santboià va promoure i, finalment, constituir l’actual Clúster de Salut Mental de Catalunya que avui ha fet un pas més en el seu vincle amb la ciutat. El Palau Marianao de Sant Boi serà, des d’avui, la nova seu de l’entitat que aglutina tant el món empresarial com acadèmic i institucional per agrupar en un espai les seves tasques, millorar el treball cooperatiu i, sobretot, aprofundir en la internacionalització del Clúster. “Hem de col•laborar, cooperar i crear ponts amb l’exterior. Hem de projectar-nos a Europa”, ha dit el president del Clúster i director gerent de l’Hospital Benito Menni CASM Germanes Hospitalàries, Joan Orrit.

Aquesta és la prioritat d’una institució que aplega a un total de 38 empreses, centres universitaris, entitats i institucions públiques i que, a través de la tasca coordinada i conjunta, permet aprofundir en termes d’innovació, la formació i la prevenció, entre d’altres aspectes fonamentals. En aquest sentit, i tot i la curta història del Clúster de Salut Mental de Catalunya, aquest ja ha estat reconegut a nivell internacional amb el certificat Bronze Label d’Excel•lència de Clústers que atorga l’European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA). Ara, l’associació treballa per formar part del programa d’investigació i innovació Horitzó 2020 i, així, optar a fons europeus que donarien un nou impuls al Clúster.

Pel que fa la nova seu, el Palau de Marianao, on fins ara s’ubicava la Policia Nacional (que passa a estar a la zona del Mercat de la Muntanyeta), l’Ajuntament cedirà temporalment un espai total de 280 metres quadrats a les plantes baixa i primera de l’històric edifici, totalment remodelat al seu interior i habilitat amb diverses sales de reunions i despatxos, a més d’una sala d’exposicions i multiusos. “Crec que el Clúster és un exemple i una manera d’entendre que quan hi ha dificultats podem avançar gràcies a sumar i a ajuntar-nos”, ha destacat el conseller de Salut, Boi Ruiz, que parlava, a més, del Clúster com un dels grans projectes de Catalunya que sobreviu a qualsevol alternança política i que posiciona Sant Boi: “és un dels millors llocs per ser tractats en salut mental”, ha tancat.

Per la seva part, l’alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret, ha destacat el vincle tradicional de Sant Boi amb el món de la Salut Mental, però també el futur prometedor d’aquest sector a la ciutat: “Ens posiciona com a ciutat de referència a tot el país per tenir noves aportacions al sector”, ha dit Moret, que considera la salut mental un àmbit estratègic també com a motor econòmic. Segons ha dit, hi ha 4.000 persones que actualment treballen vinculades amb les diferents arrels del sector.


¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(1)

+
0 comentarios