www.elllobregat.com
Millores a l’estació d’aforament que el riu Llobregat té a Sant Vicenç dels Horts
Ampliar

Millores a l’estació d’aforament que el riu Llobregat té a Sant Vicenç dels Horts

jueves 02 de julio de 2015, 10:20h
L’ACA neteja tota la instal•lació i recalibra el sensor que permet controlar el cabal, element fonamental degut a la gran variabilitat del nostre riu
Fins a 92 punts de control per a la gestió, control i explotació dels recursos hídrics té Catalunya al llarg del seu territori. Un d’ells a Sant Vicenç dels Horts. L’Agència Catalana de l’Aigua ha desenvolupat recentment diverses actuacions per millorar el manteniment de l’estació d’aforament del riu Llobregat al seu pas pel municipi baixllobregatí.

Una estació d’aforament és una instal•lació situada en un punt d’un corrent d’aigua i dotada dels dispositius tecnològics adequats per mesurar-ne i transmetre la dada de nivell d’aigua, entre d’altres. I en aquest cas concret, l’estació d’aforament de Sant Vicenç dels Horts és vital per al control i la gestió de possibles avingudes en el tram baix del riu.

Les actuacions desenvolupades han consistit principalment en la neteja de tota la instal•lació (retirada de restes de vegetació, sorres) i recalibrar els equips automàtics de mesura del nivell del riu que s’utilitzen per al control del cabal circulant; una qüestió molt important en el cas del Llobregat, ja que és un riu que varia molt ràpidament el seu cabal.

Els treballs s’engloben dins les tasques que l’Agència desenvolupa de manera periòdica per al manteniment i la millora funcional i tecnològica en infraestructures de control de la seva propietat, amb l’objectiu de garantir una correcta informació en temps real de diverses variables de control hidrològic de gran importància per a la gestió dels recursos hídrics i episodis d’avinguda a les conques internes de Catalunya.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios