www.elllobregat.com
Ruth Jové, la nostra Veu

Ruth Jové, la nostra Veu

miércoles 22 de julio de 2015, 01:24h
La jove cornellanenca, de 20 anys, ha estat una de les participants del programa ‘La Voz’ de Telecinco
Es va presentar als càstings per fer callar al seu entorn íntim que l’esperonava a participar al programa ‘La Voz’ i en pocs dies estava a Madrid gravant les conegudes ‘batalles’. La cornellanenca Ruth Jové, amb 20 anys, ha estat una de les veus de la tercera edició del famós programa de Telecinco després de superar les diferents fases prèvies, així com l’audició a cegues, on acabaria fitxant per l’hospitalenc Antonio Orozco, impressionat per la seva veu. “Té una veu que transmet moltíssim, els seus girs, la seva versatilitat. A més, té una cosa que no molts tenen. I és que quan canta, saps que és ella”, diu una de les amigues culpables del seu pas pel programa.

Només la perfecció de l’actuació d’un dels seus companys, Antonio Tomàs, va fer que caigués eliminada del programa a les batalles. Però la guerra no està perduda. El seu potencial vocal la defineix i li ofereix unes oportunitats excel•lents per cantar des de pop fins al blues, així com per participar a musicals al món del teatre. De fet, la seva formació continua vinculada a aquestes dues vies paral•leles: el teatre i el cant. “Estudio teatre musical des de fa cinc anys i, des de fa dos, faig classes particulars de cant. Vull ser cantant des de petita, però ja sabia que no tenia molta sortida així que vaig pensar en fer teatre per si tenia l’oportunitat de cantar a musicals. Perquè això és el que més m’agrada: cantar”, ens explica Jové.

I, en aquest sentit, Jové ha donat un pas més en l’objectiu de ser una professional del sector gràcies al seu pas pel programa: “És una oportunitat molt bona per molta gent que no és coneguda. Potser no treus un CD, però serveix perquè et conegui més gent. És propaganda totalment gratuïta”, bromeja al seu pas per El Llobregat. De fet, ja té els primers projectes per aquest estiu que, segur, tenen molt a veure al seu pas per ‘La Voz’: el primer es tracta d’uns concerts amb un company per l’agost i setembre que encara està per tancar i el segon és un concert benèfic amb diferents artistes, a la sala Razzmatazz, contra la violència de gènere.

“Si una cosa important m’ha ensenyat el programa és que puc fer-ho, que sóc bona. Jo no pensava que podria passar cap fase del càsting, veients les veus d’altres edicions. Ara tinc més confiança, he guanyat més seguretat i, a més, pel fet d’anar sola a Madrid, doncs, et fas més independent”. De fet, tot i els seus joves vint anys, Jové exposa maduresa i seguretat a les seves paraules, la mateixa que quan canta, com es pot veure, a les xarxes socials, per on fa difusió de la seva encara curta carrera: “El sector està molt complicat. El tema és que hi ha molta gent que no canta, com Ylenia, per exemple, i que es deixen una pasta en fer-li un CD, quan hi ha molta gent lluitant per fer-se un espai i ser professionals”.

Tot i les evidents dificultats del sector, Jové continuarà aprenent i treballant desprès de deixar pràcticament sense paraules als ‘coaches’ en més d’una ocasió: “Vaig a donar les gràcies a la gent que fa possible que descobrim veus com la teva. Me he donat la volta en el segon ú i crec que junts podem fer coses maravelloses”, va dir Orozco a Ruth després d’interpretar ‘Warrior’ de Demi Lovato. Més directa va ser Laura Pausini en altre dels programes: “Em flipa molt la veu de Ruth”. Fa unes setmanes, doncs, la cantant de Cornellà va tastar el multidimensional món de la fama; ara cal tornar a la realitat d’un sector hostil amb els cantants novells. Ho farà, però, amb aquestes dues cartes de presentació i amb el suport incondicional de la seva família -més encara després de la mort de la seva mare- que acompanya a Ruth Jové en aquesta lluita per viure de la música. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios