www.elllobregat.com
Sindicats i General Cable arriben a un acord per reduir els efectes de l’ERO

Sindicats i General Cable arriben a un acord per reduir els efectes de l’ERO

Por Beatriz Fontseré
miércoles 22 de julio de 2015, 02:53h
Finalment, seran 89 els treballadors de la planta d’Abrera afectats, en compte dels 123 inicials
L’empresa General Cable va presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació d’Extinció de Contractes a inicis d’estiu que reduiria un terç la seva plantilla a Catalunya. A priori, aquest l’ERO es distribuiria de la següent manera: 138 acomiadaments afectarien la planta de Manlleu; 123, a Abrera; 14, a Montcada i Reixac i catorze acomiadaments més a les oficines centrals de Barcelona. Després de nombroses actuacions per part dels treballadors i dels sindicats, ambdues parts van a arribar a un acord. Segons ha pogut saber El Llobregat en primícia, s’han reduït 93 acomiadaments i, d’aquesta manera, finalment seran 196 les persones que perdran la seva feina.

La fàbrica de Manlleu seguirà sent la més afectada per aquest expedient, amb 96 acomiadaments. La seguirà la fàbrica d’Abrera, amb 89 treballadors menys; i onze treballadors de les oficines centrals de Barcelona deixaran de formar part de l’equip de General Cable. Montcada i Reixac és la més afortunada perquè gràcies a l’acord, no hi haurà cap acomiadament.

Un altre dels punts que s’han acordat entre sindicats i direcció, són les indemnitzacions per a les persones acomiadades. “Estem relativament contents perquè General Cable ha acceptat millorar les condicions mínimes que estableix la llei”, explica Toni Mora, secretari general de Comissions Obreres al Baix Llobregat. D’aquesta manera, la companyia indemnitzarà amb 45 dies per any treballat a les 196 que perdran la seva feina; amb un total de quaranta mensualitats pels major de 57 anys, els quals, també rebran una paga addicional de 6.000 euros. Concretament, a aquests treballadors majors de 57 anys que es veuran afectats per l’ERO, se’ls abonarà el 77% del salari net fins els 63 anys. Als afectats per l’expedient amb edats compreses entre els 58 i 59 anys, se’ls pagarà el 82% de la seva mensualitat habitual. General Cable també ha decidit abonar el 87% del salari net als treballadors acomiadats d’entre 60 i 62 anys i només indemnitzar amb 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats als treballadors que tinguin entre 63 i 65 anys.

El 14 de juliol, cadascuna de les parts han signat l’acord que, a la vegada, també contempla un pla de retorn de dos anys, mitjançant el qual l’empresa es compromet a no contractar temporalment cap persona per donar prioritat als 196 treballadors que seran acomiadats.

Els sindicats s’han mostrat relativament satisfets amb aquest acord, un acord que ha comportat més d’un mes de negociacions i de protestes per part dels treballadors. Una de les actuacions més destacades ha estat la visita al Parlament català, el 30 de juny, demanant el suport dels grups parlamentaris per evitar l’expedient a General Cable. CiU, ERC, PSC i ICV van enviar a General Cable una carta demanant una trobada per millorar els possibles acord entre treballadors i empresa, però la companyia va declinar aquesta petició. III
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios