www.elllobregat.com
El PSC del Baix Llobregat posa els seus municipis a disposició de la xarxa ciutats-refugi
Ampliar
(Foto: Save The Children)

El PSC del Baix Llobregat posa els seus municipis a disposició de la xarxa ciutats-refugi

viernes 04 de septiembre de 2015, 19:26h

Poveda: “No podem acceptar com a inevitables les tragèdies humanes que viuen els refugiats ni les morts de persones que s’ofeguen a la Mediterrània o s’asfixien tancats en un camió”

Ara sí, la solidaritat front els refugiats de Síria agafa força al Baix Llobregat. Després que Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i El Prat haguessin fet pública la seva predisposició per acollir refugiats davant la situació que es viu a la ‘ruta dels Balcans’ –només tres ajuntaments de 31-, la federació comarcal del Partit Socialista de Catalunya (PSC) fa un pas endavant i assegura que tots els municipis socialistes col·laboraran amb la xarxa ciutats-refugi que des de Barcelona ja es promou de manera activa.

El tradicional cinturó roig, ara sí, comptarà amb el partit hegemònic, el partit amb més alcaldies i amb més presència a governs locals per tal de donar suport a aquesta iniciativa que, avui, ha avançat una mica més amb un primer correu de contacte genèric per centralitzar les peticions de la ciutadania: [email protected].

La suma dels socialistes, doncs, fa que més de la meitat del territori, amb quasi una vintena d’Ajuntaments, estiguin disposats a acollir refugiats: L’Hospitalet, Cornellà, Sant Boi, Gavà, Viladecans, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí, Esplugues, Sant Andreu de la Barca, Esparreguera, Vallirana, Abrera, Cervelló, a més de Castelldefels i Corbera, i els mencionats Sant Feliu, Molins de Rei i El Prat completarien la llista provisional a falta de mesures més concretes. “Els i les socialistes creiem que no podem acceptar com a inevitables les tragèdies humanes que viuen els refugiats ni les morts de persones que s'ofeguen a la Mediterrània o s'asfixien tancats en un camió. No els podem deixar a mans dels traficants de persones sense escrúpols”, ha expressat el primer secretari del PSC al Baix Llobregat, Antoni Poveda. “Des del Partit dels Socialistes de Catalunya volem contribuir amb decisió, amb iniciativa i des de la millor disposició al diàleg, en l'aportació d'algunes propostes.”, ha dit Poveda després de demanar al govern espanyol moure fitxa per buscar solucions.

A falta de més solucions a tots els nivells de l’administració, començant per la Unió Europea i acabant a nivell local, qualsevol gest és poc davant la dramàtica situació que continuen patint quatre milions de persones, segons ACNUR, que han fugit de la guerra de Síria durant aquestes setmanes. Per part de la bancada socialista, de moment, tots els ajuntaments on governa el PSC aprovarà sendes mocions per manifestar formalment la voluntat de col·laborar com a ciutat-refugi.

A més, el PSC ha instat a l’Estat a promoure i esgotar totes les vies diplomàtiques existents per aconseguir la pacificació dels territoris en conflicte; el veritable problema de tot plegat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (3)    No(0)

+
0 comentarios