www.elllobregat.com
La Policia Local de Sant Andreu de la Barca incorpora el primer cotxe elèctric a la seva flota
Ampliar

La Policia Local de Sant Andreu de la Barca incorpora el primer cotxe elèctric a la seva flota

martes 08 de septiembre de 2015, 11:52h

Es tracta d’un Nissan LEAF que servirà per fer tasques de control després de l’acord de subvenció amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona

L’ús de cotxes elèctrics entre les corporacions municipals continua, poc a poc, amb la seva expansió, procés que ja s’ha donat a les grans ciutats –amb més població- i que ara comença a arribar als municipis mitjans del territori. És el cas de Sant Andreu de la Barca. La seva Policia Local ha incorporat el seu primer cotxe elèctric desprès de l’acord tancat amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Es tracta d’un Nissan LEAF que funciona solament amb electricitat i que servirà per a la mobilitat dels agents per fer tasques de control als carrers de Sant Andreu. D’aquesta manera, el govern local vol fomentar la mobilitat sostenible i estendre l’ús de vehicles que no contaminin: “És important que la ciutadania es familiaritzi amb la tecnologia 100% elèctrica i amb accions com aquesta treballem en aqueta línia”, ha dit l’alcalde socialista, Enric Llorca.

La incorporació d’aquest vehicle té, òbviament, beneficis mediambientals, a més de reduir el soroll que genera un vehicle. Però, d’altra banda, aquest tipus de cotxes permet incrementar l’eficiència en costos ja que la factura de manteniment es redueix en un 40%, segons fonts municipals, ja que té menys peces mòbils que els vehicles amb motor convencional. També en el cas de la despesa en combustible: es redueix entre 3 i 4 vegades i el cost se situa entre 1 i 2 euros per cada quilòmetre, en funció de la tarifa elèctrica.

El vehicle té una autonomia de 199 quilòmetres i tindrà base a l’aparcament de l’Ajuntament on s’ha instal·lat el sistema de recarrega de vehicles elèctrics.

Nova passarel·la als jardins de Bonaventura Pedemonte

Sant Andreu de la Barca ha estrenat avui també la nova passarel·la que salva el desnivell dels jardins de Bonaventura Pedemonte. La nova infraestructura, integrada a l’espai, facilita el pas de persones que portin cotxet de nen, carros de la compra o tinguin mobilitat reduïda.

L’obra ha comptat amb un pressupost de 30.000 euros que ha permès connectar la zona de l’Escola Àngel Guimerà amb el carrer de Mossèn Playà.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios