www.elllobregat.com
El Baix va marcar el seu rècord de participació a les darreres eleccions autonòmiques
Ampliar

El Baix va marcar el seu rècord de participació a les darreres eleccions autonòmiques

Més que a les primeres eleccions autonòmiques ja en període democràtic, datades a l’any 1980; més que quan una àmplia majoria demanava el fi del període convergent per votar partits d’esquerres i que donarien pas als cèlebres tripartits.

Més també que al 2010, ja immersos en una societat decadent per la crisis i esquitxada per la corrupció. La major taxa de participació dels ciutadans del Baix en unes eleccions autonòmiques va ser, precisament, la de les darreres, al 2012, comicis que l’actual president de la Generalitat, Artur Mas, ja havia convocat amb aquesta dicotomia entre procés sí o no. Així, amb un 68,82% de participació, el territori es va mobilitzar notablement per donar la seva opinió a les urnes; una xifra que encara té més valor amb la quantitat de població i, per tant, de cens electoral, que ha crescut progressivament.

En total, 398.229 persones residents al Baix Llobregat van introduir el seu vot a les urnes de les 578.694 que constaven al cens; absolutament el rècord de les diferents convocatòries electorals pel Parlament de Catalunya. Però no només la xifra té un valor per sí mateixa. Si no que a les darreres eleccions es va donar un increment de la participació de quasi onze punts percentuals en comparació amb els comicis de 2010 (57,91%) i de més de 14 p.p respecte als de 2006 (54,01%). Estadístiques semblants les que es van recollir al municipi de L’Hospitalet, que també va marcar al 2012 el seu rècord de participació amb una taxa de 65,98%. De la mateixa manera que a la resta del territori baixllobregatí, aquesta xifra va representar un increment idèntic en comparació amb les darreres convocatòries, en aquest cas, 2010 i 2006, respectivament.

És, precisament, aquest salt el que demostra el caràcter mobilitzador que es va experimentar al nostre territori a les darreres eleccions, insistim, ja amb el procés sobiranista encetat. D’aquesta manera, si hem de preveure quina serà la resposta del Baix Llobregat i L’Hospitalet per aquests comicis, l’estadística fa pensar que novament hi haurà una important assistència a les urnes. III

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios