www.elllobregat.com
Un centenar d’activitats culturals i esportives protagonitzen la Festa Major de El Prat

Un centenar d’activitats culturals i esportives protagonitzen la Festa Major de El Prat

miércoles 23 de septiembre de 2015, 16:49h

Del 25 al 28 de setembre, la ciutat potablava es posa de gala amb la seva principal festa que tindrà con a convidats destacats els Lax’nBusto, Rosario Flores i Seguretat Social, a més d’una àmplia oferta d’artistes més alternatius

El darrer cap de setmana de setembre, com sempre, El Prat de Llobregat acomiada l’estiu amb la seva gran festa, la Festa Major potablava. Del divendres 25 al dilluns 28 d’aquest mes, el programa compta amb més amb més de 100 activitats per tota la ciutat: cultura popular, música, circ, ball, espectacles infantils, teatre, activitats esportives... Al voltant del 60% dels actes els organitzen les entitats de la ciutat, mentre que la resta, els de més gran format, els organitza l'Ajuntament. La imatge de la festa s'inspira enguany en les campanyes polítiques, ja que les eleccions al Parlament de Catalunya se celebraran diumenge de Festa Major.

La imatge, obra del dissenyador Òscar Calzada, s’ha basat en apropiar-se de la gràfica típica dels cartells electorals per crear uns personatges que, de manera irònica i respectuosa, presenten eslògan i promeses relacionades amb les activitats pròpies de la Festa Major. Aquest personatges són alguns dels gegants i capgrossos de l’Ajuntament del Prat, patrimoni de la ciutat. En quant als concerts de gran format, celebrats al pàrquing de l'estació, destaquen els grups catalans Xeic, Lax'n'Busto i Oques Grasses, així com Rosario Flores i Seguridad Social, entre altres.

Al parc del Fondo d'en Peixo podrem escoltar artistes com Guillem Roma, Joan Miquel Oliver, The Big Jamboree, Joan Colomo o Mònica Escrig. Per segon any consecutiu, la Festa Major del Prat començarà amb el Toc d'Inici, on els gegants Rotllà i Griselda sortiran de l'Ajuntament cridats pels infants de la ciutat i donaran el tret de sortida a la Festa Major.

Tot seguit es pronunciarà el pregó, aquest any a càrrec de Josep Costa, fundador del grup de teatre Kaddish, director de teatre, actor, professor d’interpretació i escriptor Un acte destacat serà la primera actuació, per Festa Major, de la nova colla dels Castellers del Prat, que dissabte a la tarda compartiran plaça amb els Castellers de Cornellà, Capgrossos de Mataró i Minyons Terrassa.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios