www.elllobregat.com
Vi, cava i cultura, protagonistes de la Festa del Roser de Martorell
Ampliar

Vi, cava i cultura, protagonistes de la Festa del Roser de Martorell

miércoles 30 de septiembre de 2015, 18:30h
La Festa del Most i la Fira de Vins i Caves de Martorell (Vimart) ompliran aquest cap de setmana la ciutat baixllobregatina en una de les cites obligades del calendari vinícola
Tres dies d’intensa programació cultural i amb activitats relacionades amb el món del vi i del cava reuniran aquest cap de setmana a visitants, restauradors, sommeliers, agents vinícoles, enòlegs i cellers d’arreu de Catalunya a la coneguda Festa del Roser de Martorell. Des del dia 2 i fins al 4 d’octubre, Martorell atraurà visitatns d’arreu de Catalunya amants de la tradició vinícola gràcies al VIMART, la Fira de Vins i Caves de Martorell que, enguany, celebra la seva cinquena edició i que ja s’ha consolidat com a una de les cites del sector més destacades de Catalunya.

Entre les activitats, hi trobarem teatre, concerts, fires i tot un seguit de propostes relacionades amb el món del vi, com tallers, degustacions i maridatges. El dissabte dia 3 a la tarda tindrà lloc la coneguda Festa del Most, un dels actes més rellevants d’aquestes festes, que reuneix a més de 1.000 persones i col•lectius en una impressionant cercavila, que comença a la Plaça del Vi de Martorell amb la recollida de raïm i fa un recorregut per varis carrers del centre del poble recuperant la tradició més ancestral de l’elaboració del vi.

La fira del Vimart també tindrà lloc el dissabte (de 18 a 1h) al nucli antic de Martorell, però com a novetat d'enguany, proposa tot un seguit d’activitats del 30 de setembre al 4 d'octubre sota el nom de Racons del Vimart per anar escalfant motors i anar descobrint espais relacionats amb el món del vi i el cava de la història de Martorell, combinats amb espectacles de petit format i accions formatives a l’entorn de l’enologia com: tastos, maridatges, gastronomia, i conferències, entre d'altres, amb coneguts professionals com Marcel Gorgori, Jordi Alcover o Josep Sucarrats.

Destaquen dins de totes les activitats de Racons del Vimart l’Espai bombolles i maridatges insospitats, una degustació de maridatges poc coneguts de la Plataforma Martotastet de la mà d'Agustí Torelló; Gastrònoms, "una història imprevista”, un sopar-espectacle adaptació de l'obra de teatre de Ronald Dahl, amb la companyia Tramateatre; o les presentacions dels llibres Vi Català, una reivindicació històrica de Jordi Alcover, Jordi Abellan i Sílvia Naranjo, i Teoria, Pràctica i degustació del vermut de Josep Sucarrats, amb degustació de vermut inclosa; entre moltes altres activitats.

El Vimart ofereix un ampli espai per a visitants, restauradors, sommeliers, agents vinícoles, enòlegs i cellers. Enguany, acollirà la participació de diferents cellers i caves de les denominacions d’origen Penedès i Catalunya i tindrà com a convidada especial la DO Penedès, de la que Martorell també en forma part.

La Fira també ofereix una oportunitat única als visitants de tastar vins i caves d'alguns dels millors cellers i bodegues del país, a l'hora que fan un tast de l'àmplia proposta gastronòmica de la fira. Així mateix dins la Festa del Roser es podrà gaudir de propostes musicals, teatrals i de cultura popular com el concert d'Aspencat o els espectacles Somriures i llàgrimes o Tot Plegat de la companyia Teatre Mòbil.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios