www.elllobregat.com
Maria Teresa Casanovas serà la directora gerent del Consorci de Formació Professional d’Automoció
Ampliar

Maria Teresa Casanovas serà la directora gerent del Consorci de Formació Professional d’Automoció

martes 13 de octubre de 2015, 17:27h

Amb el nomenament, per unanimitat, de la màxima responsable de l’entitat, queda constituït el Consell de Govern del Consorci de Formació Professional d’Automoció

El Consell de Govern de la Formació Professional d’Automoció s’ha constituït en el decurs d’una reunió extraordinària del Consorci de Formació Professional d’Automoció al Centre de Formació Professional d’Automoció situat a Martorell. Aquest Consell està integrat per tretze membres, set en representació de la Generalitat de Catalunya, un de l’Ajuntament de Martorell i cinc del Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya, les mateixes entitats que formen el Consorci.

En el decurs d’aquesta reunió, encapçalada pel president del Consorci de Formació Professional d’Automoció, Joan Aregio, es va decidir per unanimitat nomenar Maria Teresa Casanovas directora gerent del Consorci de Formació Professional d’Automoció. Aquest nomenament serà ratificat un cop s’informi al Consell Social, que es constituirà properament.

Així mateix, en el si de la reunió del Consell es va presentar un informe sobre les activitats del Centre d’Automoció durant els cinc primers mesos de funcionament (març - juliol 2015). En aquest període, al Centre s’hi han fet els cursos de disseny de productes de fabricació mecànica, pintura de vehicles i de manteniment d’elements no estructurals de carrosseria de vehicles. Tot just acabar els cursos, la inserció laboral de les 35 persones que s’hi han format oscil·la entre el 20 i el 44%, un percentatge que es preveu augmentar en el període de 6 mesos a comptar des de la finalització dels cursos.

A més, està previst que 74 persones més participin entre els mesos de setembre i desembre de 2015 en els cursos de manteniment d’elements no estructurals de carrosseria de vehicles; operacions auxiliars de manteniment de carrosseria en vehicles; manteniment de sistemes de transmissió de força i trens de rodatge de vehicles; disseny de productes de fabricació mecànica; i gestió de la Producció en fabricació mecànica.

Centre de Formació Professional d’Automoció

Inaugurat el passat mes de març pel president de la Generalitat, Artur Mas, el Centre de Formació Professional d’Automoció, ubicat a Martorell, és una aposta emmarcada en l’estratègia industrial de la Generalitat que promou la reindustrialització com a base del model econòmic per a la recuperació i la creació d’ocupació de qualitat.

El nou centre està adscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i impulsa un nou model de formació professional integrada per al sector de l’automoció. La construcció de l’equipament, que compta amb una superfície de més de 10.000 m², es va iniciar el gener de 2012 i ha comptat amb un pressupost de 17,6 milions d’euros. Les noves instal·lacions responen a la necessitat de la indústria automobilística de comptar amb un centre que ofereixi formació exclusivament en aquest àmbit i al compromís del Govern de potenciar la competitivitat d’un dels principals sectors econòmics del país.

Amb la posada en marxa del Centre Formació Professional d’Automoció, el Govern fa palesa la seva aposta per la formació, la innovació i l’excel·lència que situarà Catalunya com a referent europeu i internacional. El Centre busca millorar la inserció laboral dels joves, impulsar la millora de la qualificació dels treballadors i la competitivitat de les empreses i reforçar l’atractiu de Catalunya per acollir inversions de les multinacionals del sector.

El nou centre de Martorell té una ubicació geoestratègica clau donada la seva proximitat a la indústria del motor. L’equipament s’aixeca en uns terrenys de 14.733 m² cedits per l’Ajuntament de Martorell, molt a prop de la factoria de Seat i d’altres empreses de fabricació de components de l’automoció. L’objectiu és facilitar la creació de sinèrgies entre el centre docent i les empreses del sector. Aquest fet afavorirà la contractació d’alumnes del centre entre les diferents empreses de l’entorn i facilitarà la implementació formativa dels treballadors del sector, ajudant a mantenir al dia els coneixements i les tendències tecnològiques del moment.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios