www.elllobregat.com
L’Hospitalet celebra una dècada del Festival Acròbates

L’Hospitalet celebra una dècada del Festival Acròbates

lunes 26 de octubre de 2015, 13:35h

Com a l’anterior edició, el festival omplirà durant tot un mes els equipaments culturals de la ciutat amb música, teatre i poesia | Mikel Erentxun, Albert Pla, Raúl Fernández, Joan Miquel Oliver, el Niño de la Hipoteca, Lluís Homar, Adriana Moragues i Elvira Sastre són només alguns dels noms dels artistes que passaran per L’Hospitalet

Lluny dels grans escenaris, fugint de la massificació dels espais culturals, el Festival Acròbates està d’aniversari amb la seva desena edició des que s’organitzés per primera i única vegada a la província de Madrid, en concret, a les Sala Galileo i Rivas Vaciamadrid. Ja a la segona edició, la proposta va fer el salt a L’Hospitalet on ara està totalment consolidada, més encara des de l’any passat quan la programació es va ampliar al mes de durada. Enguany, es reedita aquesta proposta i, per tant, del 29 d’octubre al 29 de novembre, el Festival Acròbates omplirà l’agenda cultural de L’Hospitalet amb propostes als diferents equipaments culturals de la ciutat: Biblioteca Can Sumarro, Santa Eulàlia, el Tecla Sala, l’Auditori Barradas, L’Harmonia, Oncle Jack, Teatre Joventut i les dues sales Salamandra comptaran amb alguna de les activitats programades pel festival. Totes sota una intimitat vertebradora que defineix el festival: cap actuació s’oferirà per més de mil persones.

L’acte inaugural d’aquesta desena edició estarà reservada per a una altra efemèride: l’aniversari dels 25 anys de la mort d’un dels poetes més importants del segle XX en llengua castellana. Acròbates aixeca el teló amb un homenatge a Jaime Gil de Biedma a la que serà una nit dedicada íntegrament a la seva poesia, caracteritzada pel seu caràcter intimista i plena de contingut social i polític. De fet, va marcar tota una generació. Així, a partir del disc que va publicar fa cinc anys Alejando Martínez amb els seus poemes, la nit hospitalenca serà un viatge a la poesia de la generació dels ’50 amb habituals com Luis García Montero o Benjamin Prado, però també amb la presència de joves talents de la poesa com l’Estel Solé.

A partir d’aquí, tot tipus de propostes amb noms destacats d’artistes com Albert Pla, Fermín Muguruza i Raúl Fernández (12 de novembre), Lluís Homar (14 de novembre), el Niño de la Hipoteca (14 de novembre), Joan Miquel Oliver (19 de novembre) o Mikel Erentxun, que serà un dels quatre protagonistes del Poetry and Rock d’enguany (27 de novembre), protagonitzat també per Benjamín Prado, Rebeca Jiménez i Jesús María Cormán. Poesia i rock es tornaran a fusionar a l’Auditori Barradas, després de l’espectacle de l’any passat amb Carlos Tarque i Leiva de Pereza, com a grans atractius. Aquest cop, les afinitats artístiques de Prado i Jiménez, també conegudes en edicions anteriors, es sumaran a la complicitat de les lletres de Cormán, protagonista de moltes cançons del cantant basc que per primera vegada estarà al Acròbates.

De la mateixa manera que es manté el Poetry and Rock com una de les cites ineludibles de tot el festival, també hi haurà espai pels més petits amb una nova entrega del Acròbates Kids, enguany, centrada en l’obra de Miquel Martí i Pol. Pel que fa la cloenda, anirà a càrrec Mercè Sampietro, Eduard Iniesta i Llúcia Vives, també amb la poesia com a protagonista; en aquest cas, la d’Ovidi Montllor, cantautor de la ‘Nova Cançó’ catalana, mort tot just fa vint anys.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios